AKP'li Genç: Dolar 8 Buçuk Lira Değil Yalan O, Aslında 3 Lira

TAKİP ET

AKP'li bir gencin Türkiye ekonomisine yönelik efsanevi değerlendirmeleri sosyal medyada gündem oldu.

"Ortaya Karışık" adlı YouTube kanalının gerçekleştirdiği sokak röportajında Türkiye ekonomisinin durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan bir gencin sözleri sosyal medyada gündem oldu.

"Bak 2000'li yılların başında 60 kuruştan 1,20'ye çıktı dolar, ülkenin anası ağladı. Dolar 8 buçuk lira şu an, beni çekme burayı çek. Buyur çek. Hani abi 8 buçuk lira? Nerde 8 buçuk lira? Kim diyor 8 buçuk lira diye? Yalan o, görünen. Rakamda 8 buçuk lira. Öyle bir şey yok" diyen genç "Kaç lira peki dolar?" sorusuna ise "Dolar 3 lira abi, sen 3 lira olarak kabul et" diye yanıt verdi.

Söz konusu genç kaç lira ile geçindiğine ilişkin soruya ise "4 bin 500 lira maaş alıyorum ben. Tek başımayım bekârım 4 bin 500 lira maaş alıyorum" diye yanıt verdi. 

"Evli bir vatandaş bunu yapabilir mi peki?" sorusuna ise "Yapar abi, niye yapamasın? Bugün BİM'e işe girsen 3 bin 700 lira maaş alıyorsun. Hanımın da BİM' de çalışsa 3 bin 700 lira da o, ne etti? 7 bin 400 mü? Anasını ağlatırsın abi, bugün 7 bin 400 lirayla Türkiye Cumhuriyeti üzerinde yapamayacağın şey yok. Yılda iki kere tatile gidersin, bin 500 liralık da kirada oturursun" şeklinde cevap verdi.

AKP'li Genç Dolar 8 Buçuk Lira Değil Yalan O Aslında 3 Lira