AKP'li Gençlerden Kılıçdaroğlu'na ''Motivasyonumuzu Bozdun'' Davası

TAKİP ET

Ankara'da yaşayan bir grup genç 'Katarlı öğrenciler sınava girmeden tıp okuyabilecek' haberine yaptığı yorum sebebiyle Kemal Kılıçdaroğlu'na 1 liralık manevi tazminat davası açtı.

Türkiye ile Katar arasında yapılan “Askeri Sağlık Alanında Eğitim ve İşbirliği” Protokolü ile Katarlı öğrencilerin Türkiye'de sınava girmeden tıp, diş hekimliği ve eczacılık eğitimi alabileceği haberi üzerine açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Aranızda biriniz çıkıp da bu adaletsizdir diyemedi mi? Bizim çocuklar o okullara girebilmek için bütün gençliklerini heba ediyorlar! Gençler merak etmeyin, koca ülkeyi Kataristan’a döndüren bu zihniyeti tarihin tozlu sayfalarına göndereceğiz, son çırpınışları. Bu protokolleri de yırtıp atacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun bu ifadeleri üzerine Ankara'da toplanan bir grup AKP'li genç, CHP liderinin motivasyon düşürdüğünü ve öğrencilere yalan söylediğini belirtti. Ankara Adliyesi'ne giderek Kılıçdaroğlu'na 1 liralık manevi tazminat davası açan gençler tek elden çıkmış gibi birbirinin aynısı görünümünde  'Sınav kaygısı bizi, yalan sizi batırdı', 'Hakkımızı helal etmiyoruz' yazılı dövizler taşıdı.

Bize Manevi Yıkım Yaşattı 

İzmir Adliyesi önünde de AKP Gençlik Kolları koordinasyonunda bir araya gelen öğrencilerin sözcüsü Bengisu Aslan, "Bu algının oluşturulması tamamen kötü niyet taşımakla beraber, sınavlarına sadece bir gece kalmış arkadaşlarımızın zihinlerini allak bullak etmeye yetmiştir. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu kadar bariz bir yalana inanması ve bunu biz gençlerin sınavına bir gün kala siyaset malzemesine dönüştürmesini unutmayacağız" şeklinde konuştu.

Aslan, Kılıçdaroğlu'nun kendilerinden ve tüm öğrencilerden özür dilemesi gerektiğini söyleyerek, "ÖzürDileKılıçdaroğlu etiketiyle Twitter gündemine girerek yüzlerce paylaşımla sesimizi duyurduğumuzu düşünürken Sayın Kılıçdaroğlu, yine şaşırtmayarak skandal bir açıklamayla biz gençleri 'trol' olarak nitelendirme cüretini kendisinde bulmuş ve bizleri görmezden gelmiştir. İşte Sayın Kılıçdaroğlu, trol dediğiniz biz gençler bize yaşattığınız bu manevi yıkım sebebiyle size bir 1 TL'lik manevi tazminat davası açmak üzere buradayız. Sizin deyiminizle biz troller şimdi adliye binası önünden gür bir sesle Sayın Kılıçdaroğlu'na sesleniyoruz; yalan bir haberin peşinden koşup bizleri ve ailelerimizi manipüle ettiğiniz için bizlere çok büyük bir özür borçlusunuz" ifadelerini kullandı.

izmir ankara chp kemal kılıçdaroğlu katar öğrenci tıp sınavsız eczane dava 1 tl lira manevi tazminat