AKP'li İsmin Eşine Komşu İlde Sınavsız Müdürlük

TAKİP ET

AKP'li Sivas Belediye Meclis Üyesi Ahmet Kuzu'nun eşi, Tokat'ta, Valilik Kalem Müdürü olarak sınavsız işe girdi.

AKP'li Belediye Meclis Üyesi Ahmet Kuzu'nun eşi Düriye Kuzu'nun sınava girmeden Tokat'ta Valilik Özel Kalem Müdürü olduğu ortaya çıktı.

Kısa süre Tokat'ta çalışan Kuzu, daha sonra eş durumundan tayin isteyip Sivas'a geri döndü. Tokat'ta başlayan iş hayatının ardından Sivas'a dönen Kuzu, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Genel Sekreterliği'nde memur olarak göreve başladı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Tokat Valiliği yetkilileri, “Her şey hukuka uygun. Düriye hanım da buradaki Özel Kalem'de boş kadro olduğu için atandı. İdarelerin böyle yetkileri var” şeklinde savunma yaptı.

ÖZBELSAN'ın Genel Müdürü ve AKP'li Belediye Meclis Üyesi Ahmet Kuzu ise eşinin atanmasıyla ilgili açıklama yapmadı.

Sınavsız Görevler Son Bulmuyor 

Eski AKP Batman İl Başkan Yardımcısı ve milletvekili adayı Avukat Adile Gürbüz'ün eşi Metin Gürbüz, herhangi bir sınava girmeden Batman Belediyesi'nde Kültür Merkezi Müdürü olmuştu.

Eşi hakkında konuşan Gürbüz, “Eşim özel okulda müdürdü. 6-7 ay önce belediyeye açıktan atandı. Torpil kesinlikle söz konusu değil. Herhangi bir siyasi adam kayırma değil. Eşim Batman'da hem tanınır hem de sevilir. Çevresi çok geniş biridir. İşini de gayet başarıyla yerine getirmektedir” şeklinde savunma yapmıştı.

 

 

akp belediye meclis üyesi ahmet kuzu duriye sınav özel kalem müdürü sivas