AKP'li Kadın Kolları Başkanı İşe Soktuğu Kişinin Maaşına El Koydu

TAKİP ET

AKP Adıyaman İl Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş'ün, işe soktuğu bir çalışanın maaş kartına ve cep telefonuna el koyduğu öğrenildi.

Sözcü'nün haberine göre AKP Adıyaman İl Kadın Kolları Tanıtım ve Medya İşleri'nde çalışan bir kadının maaş kartına ve cep telefonuna AKP Adıyaman İl Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş el koydu. Kadını ve eşini işten attırmakla tehdit eden Perihan Gümüş, böylelikle isteklerinin yapılmasını sağladı. Kadının aktardıklarına göre mart ayında Perihan Gümüş kendisine "Ben AKP Kadın Kolları başkanıyım. Sen benim sayemde işe girdin. Bundan dolayı Eylül 2020'ye kadar maaş kartın bende kalacak ve maaşını ben çekeceğim daha sonra kartı sana geri vereceğim" dedi.

Ekim ayında Gümüş'ün evine giden mağdur kadın, Gümüş'e maaş kartını eylülde geri vereceğini söylediğini ancak vermediğini ve kartını geri istediğini belirtti ancak aldığı cevap "benim şu anda paraya ihtiyacım var bu yüzden kartını geri veremem" oldu. AKP'li Kadın Kolları başkanının kendisinden telefonunu da istediğini iddia eden kadın, bu isteği reddetmesi üzerine Gümüş'ün "Bu telefonu sana AKP İl Başkanı aldı. Bu telefon AKP'ye ait bir telefondur, vereceksin" diyerek telefonu çekip aldığını ifade etti. İçindeki özel fotoğrafları ve bilgileri silmesine bile izin vermeyen Gümüş, kadına telefonu daha sonra vereceğini söyledi ancak sadece sim kartını verdi. 

Nisan, mayıs, haziran, temmuz, ağustos, eylül ve ekim aylarında kadının  maaşlarını çeken Perihan Gümüş, kadına bu aylarda sadece aylık 800 TL vermiş. Mağdur kadın bu konular sebebiyle AKP Adıyaman İl Kadın Kolları başkanı Perihan Gümüş'ten şikayetçi oldu.

akp adıyaman kadın kolları perihan gümüş