AKP'li Milletvekilinden Skandal Sözler: Kadın Ölümleri Abartılıyor Erkek Ölümleri 12 Kat Daha Fazla

TAKİP ET

AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, medyanın kadın ölümlerini abarttığını, Türkiye'de erkek ölümlerinin 12 kat daha fazla olduğunu savundu.

AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, bir televizyon programında skandal sözlere imza attı. Türkiye'nin gündeminden düşmeyen kadın cinayetleri konusunda "Medya kadın ölümlerini abartıyor. Erkek ölümleri 12 kat daha fazla" diyen Nergis'e tepki yağdı.

Programda "Medya kadın ölümlerini abartıyor. Erkek ölümleri 12 kat fazla. Sanki Türkiye’de çok kadın öldürülüyormuş gibi algı yaratılıyor. Rakamlar ortada" ifadelerini kullanan Nergis, konuşmasına medyanın, bu "işin" alıcısı fazla olduğu için bu durumu kullandığını iddia ederek devam etti.

Türkiye'de öldürülen kadın sayısını dünyadaki diğer ülkeler ile kıyaslayan Nergis, buradan bir sonuç çıkarmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Nergis, yaptığı kıyasa rağmen Türkiye'de neden insanların öldürüldüğü konusuna ise hiç değinmedi.

hülya nergis akp milletvekili kayseri kadın ölümleri erkek ölümleri medya abartılıyor daha fazla daha az dünya abd avrupa skandal sözler açıklama program