AKP'li Miroğlu ABD'nin Yeni Başkanına Dair Sır Perdesini Araladı: Biden Kürt'müş

TAKİP ET

AKP'li Orhan Miroğlu, Kürt bir arkadaşıyla arasında geçen konuşmaya dayandırarak yeni ABD Başkanı Biden'ın Kürt kökenli olduğu iddiasını ortaya attı.

AKP'nin Çözüm Süreci esnasında vitrindeki isimlerinden biri olan 25 ve 26. Dönem Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, sosyal medya hesabından ABD'nin 46. Başkanı Joe Biden'a dair gülünç bir iddia öne sürdü.

Ortaya attığı iddiayı Kürt bir dostuyla yaptığı görüşmeye dayandıran Miroğlu, 20 Ocak'ta gerçekleşen yemin töreniyle göreve başlayan ABD Başkanı'nın da Kürt olduğunu kaydetti. 'İnanmak zor olsa da' ifadesiyle iddianın ne kadar güvenilirlikten uzak olduğunu bir bakıma kabul eden Miroğlu, eski bir milletvekili olarak devlet ciddiyetinden olabildiğince uzak bu paylaşımında Biden'ın gerçek adının ise 'Cımoyê Bahattîn Ağa' olduğunu ve ABD Başkanı'nın aslında Bıruki aşiretinden geldiğini ifade etti.

İşte Miroğlu'nun yüzlerce sosyal medya kullanıcısı tarafından tiye alınan o paylaşımı:

"Geçenlerde konuştuğum bir Kürt dostum söyledi,ciddi olduğuna inanmak zor olsa da, amacın ne olduğunu tahmin etmek zor değil, birileri diyormuş ki,Biden’ın gerçek ismi Cımoyê Bahattîn Ağa imiş! Erivan’dan ABD’ye göç etmiş bir Kürt aileden geliyormuş ve aslen Bıruki aşiretindenmiş!"

joe biden orhan miroğlu abd başkanı 46. başkan akp mardin milletvekili biden kürt'müş Cımoyê Bahattîn Ağa