AKP'li Mustafa Şen'den Suriyelilere Destek: ''Bizden Önce Gelenler Gitsin'' Diyorlar

TAKİP ET

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Suriyelilere ilişkin paylaşımıyla tepki çekti.

Suriyeli sığınmacılara ev sahipliği yapmak zorunda bırakılan Türkiye'de kontrolsüz göç sebebiyle yaşanan sorunlar giderek artarken, sorunların sebebi AKP'li isimler odak noktasını değiştirmeye çalışmaya devam ediyor. 

Özellikle son dönemde sosyal medya üzerinden ''Ülkemde Suriyeli istemiyorum'' diyerek yapılan paylaşımları ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Suriyelilere yönelik sözleri üzerinden konuyu gündemine alan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Twitter hesabı üzerinden skandal bir paylaşım yaptı.

Şen, Bağımsız İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın ''Türkiye'de kayıtlı ve kayıtsız toplam 5.3 Milyon Suriyeli var. Türk milletine soruyorum; 5.3 Milyon Suriyeli için ne yapılmasını istiyorsunuz?'' ifadeleriyle paylaştığı anketi alıntılayarak, ''Suriye’den gelenlere sordum. Diyorlar ki: İlk olarak bizden önce gelenler geldikleri yere gitseler, biz de yol yordam öğrensek, sonra biz gitsek'’ dedi.

''Bizi Suriyeliler ile Bir Tutamazsınız''

Bir dönem vatanından ayrılarak farklı ülkelerde yaşamak zorunda bırakılan Türkler ile Suriyelileri bir tutan Şen'in paylaşımı sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştirildi. 

Suriyeli Sevdası Bitmiyor 

Her fırsatta Suriye ve Suriyeli destekçisi olduğunu belli eden Şen, daha önce yaptığı konuşmalarında Suriye ile Türkiye'nin yakınlaşacağını belirterek, ''Suriye ile ilişkiler mutlaka düzelecek. Çünkü biz sadece komşu değiliz, kardeşiz de. Türk milletiyle Suriye halkı kardeştir. Bu 2 kardeş arada bir sıkıntılar olabilir. Kardeş olduğumuz da nerden belli? Suriyeliler Türkiye’de. Neden buraya geldiler? Çoğu Arapça konuştuğu halde neden Türkçe konuşan bir yere geldi? Çünkü kardeş olduğunu biliyordu" demişti.

 

akp genel başkan yardımcısı mustafa şen suriye önce onlar gitsin