AKP'li Ordu Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağına 350 Bin Lira Değerinde N-95 Maske Almış

TAKİP ET

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel AKP'li Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin bir skandalını ortaya çıkardı.

Belediye'nin yaptığı usulsüzlükleri ortaya döken Adıgüzel, "N95 maske alımına 350 bin lira ödeyen Ordu Büyükşehir Belediyesi bunu Karapınar Geçici Hayvan Bakımevine almış, yani bir hastaneye falan değil” şeklinde konuştu. Adıgüzel, "Sağlık görevlileri hastanelerde N95 maske bulamazken Ordu Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağına 350 bin liralık N95 maske alıyor" ifadelerini kullandı. 

Ünye Belediyesi'nin yaptığı bir asfalt plenti ihalesiyle ilgili de konuşan Mustafa Adıgüzel "Enteresan bir şey var; burada bir kilometre menzili var, 'Bu asfalt plentinin, konumu verilen Ordu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanına bağlı Ünye yerleşkesine en fazla 15 kilometre mesafesinin olması gerekiyor.' Yani Ünye Fen İşleri Dairesi yerleşkesi sanırsın Kabe, buna 15 kilometre yarıçapı belirtilmiş. Bu yarıçapının dışında kimse gelip burada iş yapamaz. Belli ki bu da birisi hedef gösterilerek yapılmış. Ordu Büyükşehir Belediyesinde hırsızlık hat safhaya gelmiş, işin ucunu iyice kaçırmışlar, komik boyutlara ulaşmışlar" dedi.

İmar planının iptal edilip yeni imar planı yapılmasıyla ilgili olarak "Ordu'da resmen imar borsası var" diyen Adıgüzel, daha önce de Sedat Peker'in '5'li Çete' ile ilgili ortaya attığı ihale iddialarını hatırlatan bir bilgi vererek Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki ORTAR AŞ.'nin 2 milyon 152 bin liraya aldığı koli ihalesini başka bir şirkete 1,5 milyon liraya taşere ettiğini ortaya çıkarmış ve "Bu aradaki 700 bin lira kimin cebine girdi?" demişti.

AKP'li Ordu Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağına 350 Bin Lira Değerinde N-95 Maske Almış