'AKP'li Özkan Ata Binsin Diye Özel Yol Yapıldı' İddiası

TAKİP ET

Denizli Milletvekili Cahit Özkan'ın memleketi Çivril'de hiçbir yerleşim merkezine bağlantısı olmayan bir yol yaptırarak o yol üzerinde ata bindiği öğrenildi.

AKP Meclis Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan'ın memleketi Çivril'de yapılan yolun 'at binmek' için yapıldığı iddia edildi. Özkan'ın memleketinde yapılan ve hiçbir yerleşim yeriyle bağlantısı olmayan yolun AKP'li Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural'ın belediyenin proje ve harcamaları için 15 milyon lira borçlanma yetkisi istemesinin ardından yapıldığını belirten CHP’li meclis üyesi Tunay Yazıcı, “Bu yola ne kadar kum döküldü? İş makineleri için ne kadar akaryakıt harcandı. Çivril Belediyesine bu yolun maliyeti ne? Allah rızası için Kufi Çayına gidiniz ve bu yolu inceleyin, yerinde görün. Yolun bu şekilde yapılmasına, hele hele Çivril Belediyesinin bu kadar borçluyken bunu yapmasına vicdanım el vermiyor. Borçlanmak istediğiniz nerelere bile harcanacağı belli olmayan 15 milyon TL'yi bu şekilde mi harcamayı uygun görüyorsunuz. O zaman sözün bittiği yerdeyiz” dedi.

15 Milyon Liralık Borçlanma Yetkisi Verildi

Yolun gereğinden fazla geniş ve maliyetinin oldukça yüksek olduğunu ifade eden Yazıcı, “Kufi Çayı vadisinde Miryokefalon için yapımı devam eden ulaşım yolu devasa genişlikte yapılmış ve çok emek verilmiş, çok zaman harcanmış, çokta maliyeti yüksek bir yol olduğu aşikar. Bu kadar geniş bir ulaşım yoluna ihtiyaç var mıydı? Yoksa Cahit Özkan'ın ata binmesi için özel olarak hazırlanan bir yol mudur? Mahallelerimizin birçok yoları özellikle bize ait olan tali yollar içler acısıyken böyle bir yolun yapılması sizce doğru mudur? Sayın başkan doğruysa Çivril Belediye bütçemiz buna müsaade ediyor mu?” şeklinde konuştu.

Yapılan oylamada oy çokluğu ile 15 milyon liralık borçlanma yetkisi verildi.

denizli yol at binme cahit özkan milletvekili tunay yazıcı