AKP'li Özlem Zengin: Cezaevlerinde Çıplak Arama Yapıldığına İnanmıyorum

TAKİP ET

Türkiye'deki cezaevlerinde kadınlara yönelik çıplak arama yapıldığı yönündeki iddialara AKP'den yanıt geldi.

Türkiye'deki cezaevlerinde kadınlara çıplak arama yapıldığı yönündeki iddialara AKP'li vekilden yanıt geldi. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Türkiye'de çıplak arama uygulamasının olduğuna inanmadığını söylerken iddiaları ortaya atan HDP'li Ömer Gergerlioğlu'nun "Meclis'i terörize ettiğini'" ifade etti:

"Bir milletvekilinin adı üzerinden bunu söylemek istemem ama Ömer Faruk Gergerlioğlu kadar ben Meclis’i terörize eden başka bir milletvekili görmedim. Kendisinin geldiği bir yer var. Orayı siz artık bağlarsınız, nereden geldiğini. Bütün ajandası bu, genel kurula çıktığında böyle şeyler ifade ediyor. Ben Türkiye’de çıplak arama olduğuna asla inanmıyorum, yok böyle bir şey."

Zaten bu konuya İçişleri bakanımız genel kurulda cevap verdi. Bunu çok net söyleyeceğim, bu bir FETÖ yöntemidir. Ne münasebet, hem de bahsettiği kadınlar mütedeyyin kadınlar. Bütün hayatı kadın mücadelesi ile geçmiş bir insanım, böyle bir şeye müsaade edebilir miyiz biz? Bir kadının böyle aranmasına biz tahammül edebilir miyiz? Akıl var, mantık var. Bunları yaparak bir kampanyanın sesi oluyor, tabi onların dışarıda ekipleri var."

cezaevi ceza evi evleri ceza ömer faruk gergerlioğlu hdp hdpli akp akpli özlem zengin başkanvekili grup grubu vekili vekil milletvekili türkiye mahkum fetö tutuklu khk meclis tbmm