AKP'li Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Yaptığı Köprü Daha Açılışı Yapılmadan Çöktü

TAKİP ET

AKP'li Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin inşa ettiği Çalköy Köprüsü henüz açılışı dahi yapılmadan çöktü.

Samsun Vezirköprü'de AKP'li Büyükşehir Belediyesi tarafından özel bir şirkete ihale edilerek Haziran 2020'de inşasına başlanan Çalköy Köprüsü çöktü. İnşasına başlanmasından 6 ay sonra çöken köprüye dair ortaya çıkan skandalların ise ardı ardası kesilmiyor.

Yaklaşık maliyeti Büyükşehir tarafından 3 milyon 238 bin Türk Lirası olarak belirlenen köprünün sözleşmesi 3 milyon 440 bin liraya imzalandı.

Köprünün ortasında hiç taşıyıcı kolon bulunmaması ve yalnızca iki yakaya konulan ayak üzerinde inşa edilmesi nedeniyle dökülen betonun ağırlığına dayanamayarak çöktüğü ortaya çıktı.

Yapımı ve projelendirilmesi ile ilgili hataları kabul eden Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Mustafa Demir ise konuyla alakalı olarak “Çalköy Köprüsü'nün yapımı ve projesinde hata olduğu belirlendi. Çöken köprüde olay sonrası incelemeler başlatıldı. Hem yapımında hem projede hata gözüküyor. Bu köprüyü müteahhit yapıyor dolayısı ile belediyemizin en ufak bir zararı yoktur" diyerek hem skandalları onaylamış hem de kendini savunmaya çalışmıştı.

AKP'li Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Yaptığı Köprü Daha Açılışı Yapılmadan Çöktü