AKP'li Siyasetçiden Sanatçı ve Gazetecilere Alçakça Hakaret

TAKİP ET

AKP'li Çelebi Altuntaş'ın sosyal medya hesabından Müjdat Gezen, Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil'e yönelik ağır küfürleri ortaya çıkınca Bakan Soylu, Dündar'ı aradı.

Gazeteci Uğur Dündar, geçmiş dönemde AKP'nin Yozgat Belediye Başkanı aday adaylığını koyan Çelebi Altuntaş isimli şahsın kendisine, Müjdat Gezen'e ve Yılmaz Özdil'e yönelik alçakça küfürlerini ifşa etti. Yoğun tepki gören çirkin ifadeler üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dündar'ı arayarak Emniyet yetkililerine gerekenin yapılması için talimat verdiğini söyledi.

Dündar'ın Soylu'yu da etiketleyerek AKP'li siyasinin alçakça küfürlerini ifşa ettiği paylaşımı şöyle:

"Sn.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Sn.Hasan Uçak, ölmüş annelerimizin iffetine hakaret yağdıran ve ilinizden AKP Belediye Başkan adayı olan bu namus düşmanı ahlâksız müfteriye gerekeni yapmanızı bekliyoruz."

Dündar, bu paylaşımdan yaklaşık 2 saat sonra Soylu'nun kendisini aradığına ilişkin şu paylaşımı yaptı:

"Biraz önce İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu aradı. Mezardaki annelerimize küfür eden ahlâksız Çelebi Altuntaş hakkında gereken işlemlerin yapılması için Emniyet Teşkilatındaki yetkililere talimat verdiğini söyledi. Sn.Soylu'nun ilgisine ve duyarlı davranışına teşekkür ederim."

O Ahlaksızın İlk Vukuatı Değil

Sosyal medya hesabından sık sık partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile fotoğrafını paylaşan AKP'li Altuntaş'ın ilk vukuatı Dündar, Gezen ve Özdil'e yönelik çirkin küfürleri sarf etmesi de değil.

Altuntaş, daha önce de Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'ye yönelik alçakça ifadelerle saldırdığı paylaşımları nedeniyle çok sayıda kullanıcı tarafından tepki görmüş fakat hakkında herhangi bir işlem yapılmamıştı.

çelebi altuntaş akp uğur dündar süleyman soylu ismet inönü yozgat belediye başkan adayı müjdat gezen yılmaz özdil