AKP'li Tosun: Niye Bu Kadar Alkolcüsünüz, Sağlığa Zararlı

TAKİP ET

Erdoğan'ın 'müzik sınırlaması' açıklamasıyla oluşan gündemin tartışıldığı bir televizyon programında AKP'nin geçmiş dönem vekillerinden Tosun, alkol ve müzik yasaklarının ideolojik bir yaklaşımın neticesi olduğunu ortaya koyan itiraflarda bulundu.

Habertürk'te Kübra Par'ın sunumuyla ekranlara gelen Açık ve Net programı, AKP döneminin skandal itiraflarından birine daha sahne oldu. 21 Haziran'da gerçekleşen Partili Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrasında kameralar karşısına geçen AKP lideri Tayyip Erdoğan'ın Çin Virüsü ile mücadele tedbirlerine ilişkin açıklamalarının ve alınan kararlar arasında yer alan 'müzik sınırlamasının' tartışıldığı programın AKP'li konuğu Resul Tosun dikkat çeken bir çıkışta bulundu.

AKP'nin 22. Dönem Milletvekili Resul Tosun, programın bir diğer konuğu Dr. Ali Haydar Fırat'ın yasaklara ilişkin eleştirilerini dile getirdiği esnada araya girerek alkol yasaklarını ve müzik sınırlamasını savunmaya çalıştı. Alkolle ilgili kararların pandemiyi bir fırsat olarak gören zihniyetin ideolojik hamlesi olarak değerlendirilmesine karşı AKP'li Tosun, "Çoluk çocuğun, ailenin gittiği mekanlarda alkolün olmaması kadar normal bir şey yok. Evet, sosyal tesislerde Tayyip Bey, Başkan olduktan sonraki dönemde alkol kaldırıldı. İyi de ettiler. Niye bu kadar alkolcüsünüz, onu da anlamıyorum. Sağlığa da zararlıdır, sigara gibi" ifadelerini kullandı.

Tosun, aynı programda müzik sınırlamasını ise "Bir mekanda 100-150 kişinin gürültü yaparken çevresindeki on binlerce insanın rahatsız olması" olarak nitelendirdi ve 'kamu sağlığı' açısından faydalı bir gelişme olarak değerlendirdi.

İktidarın bazı temsilcileri, alkol ve müzik yasaklarının 'ideolojik' kararlar olmadığını savunmaya çalışırken Resul Tosun'un bu çabaları anlamsız kılan çıkışı, AKP döneminin önemli itiraflarından birinin daha kayda geçmesine vesile oldu.

resul tosun habertürk kübra par ali haydar fırat müzik sınırlaması ideolojik yasaklar siyasal islamcı alkol yasağı