AKP'li Trol Hilal Kaplan: Boğaziçi Oligarşisi Yıkılacak Buralı Bir Yapı Kurulacak

TAKİP ET

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör protestosu sırasında yaşananlarla ilgili kasaba zihniyetini yansıtan bir yazı yazdı.

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektör protestosu sırasında yaşananlarla ilgili olarak "Boğaziçi oligarşisi yıkılacak; yerine çoğulcu, demokratik ve ABD Konsolosluğu'na kırmızı hatla bağlı olmayan 'buralı' bir yapı kurulacak. Bu dönüşümün sancılarını yaşıyoruz" dedi.

Hilal Kaplan, "Boğaziçi, Amerikan etkisinden arınırken" başlığıyla yayımlanan yazısında Boğaziçi Üniversitesi'nin 1971'e kadar ABD'li rektörlerin, aradan geçen 40 yılda ise "kapalı devre işleyen belirli bir zümrenin, aslında oligarşik ama sözde demokratik yollarla üniversiteyi yönettiğini" söyledi.

Yazar sıfatı altında her türden kasabalı zihniyetin sözcülüğünü yapan Hilal Kaplan'ın yazısının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Yüzük hep o elit zümrenin tekelinde kalacak şekilde el değiştirdi. 'Demokratik üniversite anılarım' yazımda kendi kişisel tarihimden örneklerle anlatmaya çalışmıştım.

Her oligarşik yapıda olduğu gibi hesap verilebilirliğin en az, imaj yönetiminin en zirve olduğu bu yönetimler boyunca başörtüsü yasağı gibi nice antidemokratik uygulama hayata geçirildi ama o 'özgürlük' imajı yıkılamadı.

Çözüm sürecinde terör örgütü PKK'nın savunuculuğunu yapan ve ayrılıkçı Kürt hareketini ateşli bir şekilde destekleyen Kaplan, "PKK'nın kuruluş yıldönümünün halaylar eşliğinde kutlandığı ama Afrin Zaferi'ni kutlayanlardan İslami STK'lar adına stant açanlara dek millî güçlere atışın serbest olduğu bir düzendi bu" diyerek yarın yine unutacağı yeni açıklamalarda bulunmuş oldu.

hilal kaplan hilal kaplan ismail saymaz hilal kaplan habertürk hilal kaplan fatih altaylı hilal kaplan haber türk hilal kaplan boğaziçi boğaziçi oligarşisi boğaziçi oligarşisi hilal kaplan hilal kaplan buralı buralı