AKP'li ve MHP'li Başkanların Ortaklığıyla Deprem Bölgesine 26 Katlı Bina İnşa Edildi

TAKİP ET

Deprem bölgesi Elazığ'da 26 katlı bina inşa edildi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da duruma şaşırdı.

Elysium Alışveriş ve Yaşam Kompleksi inşaatının yapımına Elazığ İl Özel İdaresi ile AKP Elazığ İl Yöneticisi Mustafa Tetik ve MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver'in ortaklığında devam ediliyor. 

Yakın zamanda 6.8'lik depremle sarsılan ve hükümetin açıkladığı rakamlara göre 41 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği deprem bölgesi Elazığ'da 26 katlı bir inşaat yapmak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u da şaşırttı. Geçtiğimiz günlerde Elazığ'ı ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depremden bu yana yapılan çalışmaları incelerken gördüğü bina karşısında şaşırdı. Binanın kaç katlı olduğunu parmaklarıyla tek tek sayarak bulmaya çalışan Bakan Kurum, binada yüksek kat çıkıldığını düşünerek inşaatın durdurulması talimatını verdi. Lakin mezkur bölgede inşaat kat izni ile ilgili bir sınır olmadığı için inşaat durdurulamadı.

Daha önce Köy Hizmetleri binası olarak hizmet veren bir yapı bulunan arazi, Köy Hizmetleri'nin kapanmasından sonra İl Özel İdaresi'ne devroldu. Böylesine yüksek bir binanın yapılması için nasıl izin alındığı ile ilgili olarak bir yetkili ise  “Projenin imardaki onayı haşmak serbest olarak belirtilmiş. Yani yükseklik sınırı yok” dedi.

AKP'li ve MHP'li Başkanların Ortaklığıyla Deprem Bölgesine 26 Katlı Bina İnşa Edildi