AKP'li ve MHP'li Belediye Başkanlarının İkizdere'deki "İkna Heyeti" Başarısız Oldu

TAKİP ET

"Bu milletin a... koymaya" azmetmiş Mehmet Cengiz'e AKP iktidarının peşkeş çekmek istediği İkizdere'de köylüler, bu bölgeye yapılması planlanan taş ocağına karşı haftalardır namuslu bir direniş sürdürüyor. Bölgenin AKP'li ve MHP'li belediye başkanları, köylülere, onların topraklarını talan edebilmek için bir ikna ziyareti düzenledi. Heyetin, direnişçileri ikna etme çabaları sonuçsuz kaldı.

Gazete Duvar'dan Gençağa Karafazlı'nın haberine göre Rize'nin İkizdere ilçesinde, Cengiz İnşaat’ın açmak istediği taş ocağına karşı eylem yapan köylüleri, bölgenin belediye başkanları ziyaret etti. AKP ve MHP’li belediye başkanlarından oluşan heyet, vatandaşlarımızı haklı eylemlerinden vazgeçmeleri noktasında ikna etmeye çalıştı. Söz konusu görüşmeye Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ile Çayeli MHP ile İkizdere MHP belediye başkanlarının yanı sıra AKP'nin Pazar, Ardeşen, Güneysu, Kalkandere, İyidere, Çamlıhemşin ve Hemşin belediye başkanları da katıldı.

Projeyi anlatmaya geldiklerini söyleyen Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin "Beni bizzat Bakan'ımız aradı, git konuş, diye. Burada 13 hektar bir alanda çalışma yapılacak ve iş bittikten sonra alan rehabilite edilip terk edilecek. Burada ciddî bir tahribat söz konusu olmayacak, sözünü veriyoruz" dedi. Köylüler ise Rahmi Metin’e gece çadırları kaldıran jandarmanın tutumunu sordu, Başkan Metin de "Haklısınız, bu olmamalıydı" şeklinde pişkin bir cevap verdi.

CHP'li Başkanı Çağırmadılar

Rize’nin Fındıklı ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Ercüment Cervatoğlu ise söz konusu görüşmeye çağırılmadı. Cervatoğlu, kendisinin diğer belediye başkanlarıyla beraber çağırılmamasına ilişkin şöyle konuştu:

"Bana çağrı gelmedi; gelmediği gibi ben, çağrıyı halktan alırım. Önümüzdeki süreçte kadın koromuz ile geleceğiz. Ben üç kez gittim. Rahmi Metin ve saire, hiçbiri çağrı yapmadı. Net söylüyorum, bana çağrı yapılmadı. Neden yapılmadığı da çok net, belli. Doğa ve yaşam alanından yanayım. Sermayeden yana değilim. Sermayeden yana olanlar birbirleriyle uzlaşmış, gidiyor."

İkizdere Rize İşkencedere Taş ocağı cengiz inşaat mehmet cengiz bu milletin a... koyacağız AKP MHP belediye başkanları CHP Rahmi Metin Ercüment Cervatoğlu Adil Karaismailoğlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı