AKP'li Vekil: '50+1' Suni İttifakların Önünü Açıyor

TAKİP ET

AKP Milletvekili İbrahim Aydemir, "50+1 suni birtakım ittifakların önünü açıyor" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasındaki görüşme sonrası Erdoğan'ın "50+1'in mahsurlu olduğunu anladık" dediğinin öğrenilmesi ve Cemil Çiçek'in "Anayasa toplantısında 50 +1'in hem bugün hem de gelecekte önemli sıkıntılara sebebiyet vereceğini ve Türkiye'yi bir kaosa sürükleyeceğini söyledim yine söylüyorum" şeklindeki sözlerini yorumladı.

"Sayın Cumhurbaşkanı’mız düşüncesine sonuna kadar saygı duruyorum. 50 artı bir elbette suni birtakım ittifakların önünü açıyor" diyen Aydemir, "Millet İttifakı’na bakın. Öylesine savrulmalar yaşıyor ki, HDP ile İYİ Parti’nin normal şartlarda bir araya gelme şansı var mı? Yok, ama bir araya gelmişler. Ne adına yapıyorlar bunu? Karşı tarafa kaybettirme adına yapıyorlar. Kazanma değil kaybettirme adına yapıyorlar. Yani kazandırma değil kaybettirme esaslı. Böyle bir mahsurunun olduğu aşikar, orta yerde" ifadelerini kullandı.

50+1 Suni İttifakların Önünü Açıyor

"Yani, kendini tarif edebilir halde partiler, siyaset kurumu uzaklaşma durumuna geliyor. En önemli, bana göre mahsuru bu. Birbiriyle asla bir araya gelemeyecek yapılar, sırf kaybettirme adına, kazanma adına değil en kötüsü bu değil mi, ne kadar kötü bir hal, bir siyasi parti kurdum, programım var, bu ülkeyi yönetmek istiyorum, oylarınıza talibim diyen yok, karşı tarafı kaybettirebilmek için irili ufaklı, yığınla parti oluşuyor. Bu suni yapı da zeminde bir bozulmaya sebebiyet veriyor. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın bu düşüncesine sonuna kadar katılıyorum" diyen Aydemir, şunları söyledi:

"50+1 suni ittifakların önünü açıyor. İki dünya bir araya gelse birleşmeleri mümkün olmayanlar bir araya geliyorlar niye? Karşı tarafı yıkmak için. Bu Millet İttifakı başarılı olsa diyelim, yönetme şansları var mı, mümkün mü? Siyahla beyaz kadar zıt kutuplar bir araya gelecekler ve bu ülkeyi yönetecekler? Ne için buradalar? Yıkmak için buradalar. ‘Şurayı bir yıkalım sonrasına bakarız.’ Nasıl bakacaklarsa? Böyle bir anlayışları var. 50 artı 1’in en mahsurlu tarafı budur.

AKP erzurum milletvekili 50+1 Suni İttifakların Önünü Açıyor