AKP'li Vekil, CHP Dönemine Ait Sandığı Fotoğraf AKP Dönemine Ait Çıkınca Paylaşımını Sildi

TAKİP ET

AKP'li Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul'un CHP dönemine ait sandığı bir fotoğrafı paylaşarak İBB'yi hedef aldı ancak fotoğrafın AKP döneminde çekildiği ortaya çıktı.

AKP Genel Merkez MKYK Üyesi ve AKP İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya, Twitter hesabından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni (İBB) hedef aldığı bir paylaşım yaptı. Paylaşımında oldukça kötü şartlarda kalan hayvanların fotoğrafını kullanan Kaya, İBB'yi hedef alarak “Hayvanları bu koşullara mahkum eden İstanbul Büyükşehir Belediyesinin gayrı insani yönetim anlayışı için hayvanseverlerimiz neden yeterince seslerini yükseltmiyor” şeklinde bir soru yöneltti.

Ancak amacı İBB'yi karalamak olan Kaya'nın paylaştığı fotoğrafın İstanbul'un AKP döneminde çekildiği ortaya çıktı. Fotoğrafın 2018 yılında çekildiğinin ortaya çıkması ve okların AKP'ye dönmesi üzerine eleştirilen Kaya paylaşımını sildi.

Ailesiyle Gündeme Gelmişti

Fatma Betül Sayan'ın kardeşi Nazmiye Sümeyye Sayan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi Üyesi ve DİGİMEG Eğitim Danışmanlık ve Medya Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti'nin hem müdürü hem de kurucu ortağı. DİGİMEG, AKP'li belediyelerden aldığı yüklü ihalelerle bilinen bir şirket.

Fatma Betül Sayan'ın diğer kardeşi Ayşe Hilal Sayan Koytek ise Bilgi Teknolojileri Kurumu'nda (BTK) müsteşar yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Fatma Betül Sayan'ın bir diğer kardeşi Ömer Fatih Sayan ise BTK başkanlığı görevini yürütüyor.

 

 

akp fatma betül sayan kaya akp ibb kedi tweet sildi chp