AKP'li Vekil Erdoğan'ın 'Minnoş' Cevabıyla İlgili: Cumhurbaşkanımız Osmanlı Tokadını Biden'ın Suratına İndirmiştir

TAKİP ET

Erdoğan'ın Biden'ın sözde Ermeni soykırımını tanımasına vermediği cevapla ilgili konuşan AKP'li vekil Akbaşoğlu enteresan açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden 24 Nisan'da sözde Ermeni soykırımını tanımıştı. 

AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, TBMM'de yaptığı açıklamada, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 101. Yılını hep beraber coşkuyla kutladık. Bunun akabinde, 24 Nisan’da maalesef her yıl ABD tarafından Demokles’in kılıcı gibi milletimizin ve devletimizin, geçmişimizin üzerinde sallandırılmaya çalışan bu şantaj artık ABD tarafından tüketildi. Bir iftira, yalanla ABD Başkanı Joe Biden atalarımızın milletimizin soykırım yaptığını iftira ile iddia etti" şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Joe Biden'a "Bütünüyle bunu kendisine iade ediyoruz. Bunu reddediyoruz, bu açıklamayı kınıyoruz. Bu ancak ve ancak zırvalamaktır. Bu konuyla ilgili mutlaka ABD Başkanı’nın soykırımcı olarak görmek istediği kimse varsa tarihine baksın, Kızılderililere, siyahi vatandaşlara baksın" sözleriyle tepki gösteren Akbaşoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Biden'a vermediği cevapla ilgili olarak "Kendilerinin yüzüne, aynaya baksın, soykırımcıyı görsün. Bu konuyla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımız aslanlar gibi okkalı bir cevabı vermiş, bir Osmanlı tokadını Biden’ın suratına indirmiştir" gibi tuhaf bir ifade kullandı.

Erdoğan'ın Biden'a karşı sessizliğini eleştiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu,  “Biden açıkladı ama Erdoğan 3 gün sustu. Erdoğan tam bir aslan bir kükreyecek ki herkes duyacak. Erdoğan konuştu bırakın aslanı kedi gibi bir miyavlama sesi geldi. Acı ama bir gerçek bu” demiş, İYİ Parti Lideri Meral Akşener ise, “Rüzgar esse atarlanan Erdoğan gitmiş, yerine pek minnoş bir 'mistır Erdogan' gelmiş" demişti.

AKP'li Vekil Erdoğan'ın 'Minnoş' Cevabıyla İlgili: Cumhurbaşkanımız Osmanlı Tokadını Biden’ın Suratına İndirmiştir