AKP'li Vekil Konyalı Çiftçilerin Protestosunu 'Provokasyon' Olarak Niteledi

TAKİP ET

Konya Karatay ilçesine bağlı birçok köyden çiftçiler Mayıs ayının sonunda yaptıkları eylemde Konya-Adana yolunu traktörleriyle trafiğe kapatmış ve AKP Konya Milletvekili Gülay Arıcıgil Samancı'yı istifaya çağırmışlardı.

Yaptıkları eylemde AKP Konya Milletvekili Gülay Arıcıgil Samancı'ya seslenerek "Oturduğun yerden maaş almakla bu işler olmuyor. Burada çiftçi yanmış. Kuşlar kurtlar susuz. Ben sabah kuyumdan kuşlara ve köpeklere su veriyorum. Ovakavağı Köyünde doğup büyüdüm ve burada gömüleceğim. Biz topraksız yapamayız. Konya AKP Milletvekili Samancı’nın istifa etmesi lazım. Bu ovanın kaderiyle bir vekil oynayamaz. Gülay Samancı bize 15-20 bin metreküp su vermiyor" diyerek istifaya çağırmışlardı.

AKP Konya İl Başkanlığı'nda açıklama yapan AKP Konya Milletvekili Gülay Arıcıgil Samancı, Yapılan eylemlerin hemen öncesinde biz çiftçilerimizle görüşmüştük. "Eylem yapma sebeplerinden bir tanesi de Beyşehir Gölü’ndeki suyun verilmemesiydi. Fakat orada suyun verilmemesi gibi bir sorun söz konusu değildi. Bu eylem iyi niyetli çiftçilerimizi bir tarafa bırakırsak, tamamen provokasyon amaçlı. Burada siyasi malzeme elde etmek isteyen bir takım kişilerin çiftçilerimizi de kullanarak yaptığı eylemdir. çiftçilerimizle bir araya geldiğimizde orada provokatif amaçlı kişiler tarafından kullanıldıklarını da kendileri de bana ilettiler" diye konuştu.

Eylemlerin izin alındıkça yapılabileceğini söyleyen Samancı, çiftçilerle bir araya geleceğini açıkladı.

AKP'li Vekil Konyalı Çiftçilerin Protestosunu 'Provokasyon' Olarak Niteledi