AKP'li Vekil Marmara'daki Müsilajın Nedenini Açıkladı: CHP'nin Meymenetsizliği, Uğursuzluğu

TAKİP ET

Türkiye'nin gündemine oturan Marmara Denizi'ndeki müsilajın kaynağı, AKP'li Aydemir tarafından açıklandı: CHP.

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyerek Marmara Denizi'ndeki müsilaj sorununa ilişkin akıllardaki soru işaretlerine yanıt verdi.

İstanbul'u 1994 yılından bu yana yöneten İslamcı camianın temsilcisi Aydemir'in "Bir büyük sıkıntı var. Marmara Denizi'nde yaşayan canlılar yaşayamaz hale gelmiş. Kokudan geçilemez hale gelmiş" şeklindeki sözleri ilk olarak akıllara bir itirafta bulunmaya hazırlandığını getirdi. Ancak Aydemir'in konuşmasına hemen akabinde "Hizmet ehli bir kadro ayrılınca, hizmetsizliğe duçar bir İstanbul sözkonusu oluşan ortaya böyle bir şey çıktı" şeklinde devam etmesi, faturanın yine CHP'ye kesildiğinin anlaşılmasına yardımcı oldu.

Bilimsel açıklamalarla vakit kaybeden Türk kamuoyunu bu zorluktan kurtararak aydınlatan AKP'li Aydemir, sorunun kaynağını da net olarak şu sözlerle açıkladı:

"Türkçemizde çok özel kavramlar var. Bunlardan biri meymenet kavramı. Meymenet, güzelliği ifade eder. Meymenetsizlik uğursuzluk demektir. Bu CHP'yi ifade eder. Ülke yönetimine Allah muhafaza gelseler altı üstüne gelir."

Akp Chp ibb marmara denizi istanbul erzurum milletvekili müsilaj meymenetsizlik uğursuzluk