AKP'li Vekil: Zam Gelmiştir Ama Mini Mini Gelmiştir

TAKİP ET

AKP'li Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, "mini mini zam" açıklamasıyla tepki çekti.

AKP Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Kanal 42 TV'de yayımlanan Sümen Altı programında yaptığı açıklamalarda "Türkiye'de o kadar pahalı benzin yok. Muhalefet yükleniyor ya, ben sade vatandaşıma bir şey demiyorum. Onların dertlerine derman olacak varsa yine biziz. Geçen yıl doğalgazın fiyatı 1.99'du, şuanda 2.33. Doğalgaza zam gelmiştir ama mini mini gelmiştir. Avrupa'ya bakıyorsunuz, İngiltere'ye vesaire… Hollanda, İsveç'te 3 kat artmış fiyatı. Zam yapılmıyor değil, yapılmak zorunda.

Kaleciye top gelince biraz yumuşatır ya göğsüyle, hükümet şuan aynen öyle yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, ben biliyorum ki onun şefkatini, merhametini, milletimize olan sevgisini, bağlılığını, sevdasını… O böyle topu alıp, biraz göğsünde yumuşatıyor. Taşıyamayacak hale gelince de yükü mecburen yansıtıyor. Biz büyük bir milletiz, bunun altından muhakkak kalkacağız ama birlik ve beraber olursak. Ama bu muhalefet de aklına başına alır da birlik beraber olursak.

Mutlaka sıkıntılarımız var. Bunu görmezden gelemeyiz. Ben de alışveriş yaparken hakikaten fiyatların bir hafta öbür haftaya uymadığını görüyorum. Her hafta her şeye zam gelir mi? Marketçilerin hepsini suçlamanın bir anlamı yok ama eğer bu noktada fırsatçılık yapanlar varsa da onları da buradan uyarmak istiyorum, merhamete gelmelerini istiyorum açıkçası. Bunu kendimize yapmayalım. Acısını kendileri de çekecek. Zaten insanımıza bir miktar yükleyerek, çektiriyorlar. Pandeminin getirdiği bazı zorluklar, bazı fiyat artırmaları var. Bu bir gerçek ama bir makul olan var, bir de olmayan var. Ellerinde bazen etiketle gezdiklerini görüyorum. Her hafta pirincin, bulgurun fiyatı değişir mi yani? Markete giriyorum, ellerinde bazen etiketle gezdiklerini görüyorum. Bence ayıp ediyorlar. Bu aziz millete haksızlık ediyorlar. Bu geminin içinde hepimiz varız. Batarsak hepimiz batacağız" ifadelerini kullandı.

AKP'li Vekil Zam Gelmiştir Ama Mini Mini Gelmiştir