AKP'li Vekilden AKP'li Belediyelere: Bu Bir Gaflettir

TAKİP ET

AKP'li Demirbağ, partisinin idaresindeki belediyeler tarafından düzenlenen projelerle Almanya'ya gönderilen çok sayıda vatandaşın yurda dönmediğinin ortaya çıkmasını 'bir gaflet' olarak değerlendirdi.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde AKP'li Belediye idaresi tarafından bir proje kapsamında Almanya'ya gönderilen 45 kişiden 43'ünün yurda dönmediğinin ortaya çıkması AKP'li belediyelerde yaşanan benzer skandalları arka arkaya ortaya çıkardı. AKP'li Arıcak, Baskil ve Akçakiraz Belediyeleri tarafından gönderilen kişilerden de büyük çoğunluğunun Türkiye'ye dönmediği anlaşıldı.

AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, konuya dair dikkat çeken açıklamalar da bulundu. Sözcü'ye konuşan AKP'li Vekil, "Belediyeler aracılığıyla dernek üyelerine gri pasaport alınması sağlanarak yurtdışına gönderilmesi konusunda bir imkan sağlanmış ve belediyeler bir oyuna gelmişse bir gaflettir bu.  Çünkü 8 buçuk yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesinde bürokratlık yaptık. İstanbul gibi Yunanistan'dan nüfusu kadar olan bir ilde kültür gezilerimiz oldu, fuarlara katıldı ama belediye personeli ve ya kendi ilçesinden birileri proje yapar ve kendi insanları yurtdışına gider döner gelir. Ama belediyeler bu işi organize etmiş ya da oyuna getirilmişse bunu bir gaflet olarak değerlendiririm. Ama bu olayın içerisinde kim ya da kimler var, ya da bir oyuna mı gelmişler bunu bilecek olan belediye başkanlarıdır" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı'nın gereken adımları atacağını dile getiren Demirbağ, sözlerine şöyle devam etti:

"Eğer bu işi dışarıdan birileri organize etmişse ve belediyeler bu oyuna gelmişse az önce söylediğim gibi gaflettir bu.  Bu olayda a şahsı veya b şahsı kim olursa olsun işin içerisine para, menfaat girmişse hangi kademede olursa olsun bunu organize eden belediye başkanlarını bu oyuna alet edenler mi var araştırılmalı.  Neticede bu olayın içyüzünü bilen belediye başkanları. İçişleri Bakanlığı bu konuda gerekli incelemeyi de yapar gereken adımı da atar zaten."

akp 43 kişi yeşilyurt belediyesi zülfü demirbağ malatya elazığ 43 kişi yurt dışına kaçtılar almanya'ya sığındılar türkiye'ye dönmediler