AKP'li Vekilden Kadına Şiddet Yorumu: Allah'ın İnsana Verdiği Bir Duygu

TAKİP ET

AKP Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, şiddetin 'Allah'ın insana verdiği bir duygu' olduğunu söyledi.

Dün toplanan TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu’nda skandal ifadelere imza atıldı. Kadına yönelik şiddet konusunda 'destekler' nitelikte konuşan  AKP Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, şiddetin 'Allah’ın insana verdiği bir duygu' olduğunu belirterek, ''Şiddet Allah’ın insana verdiği bir duygu, özellik, düşünce vesaire. Şiddetten yalıtılmış bir dünya düşünsek de uygulayamayız” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile konuşan Özdemir, “Şiddetin eğitilmesini belki konuşmak lazım. Yani kocasının karısına uyguladığı şiddet evet, önlenmesi gereken bir şiddettir ama ülkenize saldırıldığında sizin savunma amacıyla kullanacağınız şiddet gerekli bir şiddettir. Burada bunun eğitilmesi lazım” dedi.

Özdemir'e cevap veren Selçuk da, “Aslında şiddet nötr bir enerjidir. Siz o enerjiyi nereye sevk ederseniz onun hayrına çalışır. Yani biz bunu atölyede yönlendirirsek, sevk edersek o enerji, dışarıya bir saldırganlık olarak gitmez. O, bir spor olarak gider, bir sanatsal eylem olarak hayata geçer. Dolayısıyla oradaki enerji nötr. Yani nereye sevk ettiğimize bağlı, bu da eğitimle çok alakalı” karşılığını verdi.

 

 

 

AKP Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir kadına yönelik şiddet araştırma komisyonu allahın verdiği duygu