AKP'li Vekilden Özlem Çerçioğlu Hakkında Kadın Kimliği Üzerinden Çirkin Sözler

TAKİP ET

AKP'li Metin Yavuz'un Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu için kadınlık ve annelik kavramları üzerinden kullandığı çirkin ifadelerin ses kaydının ortaya çıkması siyasette tansiyonu yükseltti. İktidar cenahı konuya ilişkin sessizliğini korumayı sürdürüyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz'un kullandığı çirkin ifadeler siyasetin gündemine oturdu.

Yavuz'un AKP İncirliova Kadın Kolları Kongresi'nde gerçekleştirdiği konuşmaya ait olduğu iddia edilen ses kaydında Çerçioğlu için "Nasıl kadın-erkek eşitliği varsa, karşımızdaki rakibimizin de eşit davranışlara muhatap olması gerekiyor. Yani biz geçtiğimiz seçimlerde maalesef böyle bir hata yaptık. Dedik ki ‘annedir, bayandır’ naif bir şekilde kendisi ile bir mücadeleye girdik. Şimdi görüyoruz ki bu mücadeleyi eksik yapmışız. Evet, Hanımefendi bir annedir, şudur budur ama kendisinin bu kimliğe uygun bir hareketi yok. Nasıl kazandı? Biz biraz gevşek davrandık o konuda, diye düşünüyorum. Yani ben derken ben şahsım, sizler, hepimiz, bu ailemizden bahsediyorum" ifadelerini kullandığı duyuluyor.

"Kadını Hakir Gören Bu Zihniyet Kaybetmiştir"

AKP'li vekilin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı için kullandığı ifadelere ilk tepki gösterenlerden biri, CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç oldu.

Kılıç, açıklamasında "Üç dönemdir yerel seçimlerde kadını hakir gören bu zihniyet kaybetmiştir. Kaybettikçe de bu çirkin saldırılar artarak devam etmiştir. Yapılan bu açıklamalar, saldırgan tutumlar başarısızlıklarının üstünü örtmeye yetmeyecektir" ifadelerine yer verdi.

aydın büyükşehir belediye başkanı özlem çerçioğlu chp akp metin yavuz sevda erdan kılıç kadın kimliği üzerinden hakaret kadını hakir gören zihniyet