AKP'li Vekilin Evinde Ölü Bulunan Nadira Kadirova'nın Odasından Görüntüler Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Geçtiğimiz yıl AKP'li Şirin Ünal'ın evinde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Nadira Kadirova'nın intihar ettiği iddia edilen odadan yeni görüntüler ortaya çıktı. Yeni görüntüler, öldürüldüğüne ilişkin şüpheler bulunan Kadirova'nın odasında boğuşma yaşandığı izlenimini yaratıyor.

23 Eylül 2019 tarihinde AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal'ın evinde şaibeli bir ölüme kurban giden Nadira Kadirova'nın vefatına ilişkin üstü örtülmek istenen tartışmaları alevlendirecek yeni bir gelişme yaşandı. 23 yaşındaki genç kadının hayatını kaybettiği odada polis ekipleri tarafından olay yeri incelemesi esnasında kaydedilen görüntüler ortaya çıktı.

Mahkemenin "Kovuşturmaya yer yoktur" diyerek kapattığı dosya Anayasa Mahkemesi'ne taşınarak sonuç alınmaya çalışılırken BirGün'ün ortaya çıkardığı söz konusu görüntülerde odada ciddi bir boğuşmanın yaşandığı izlenimi yaratan detaylar göze çarpıyor. Kameralara yansıyan görüntülerde odadaki sehpanın ters döndüğü, saksı ve abajurun parçalanmış olduğu ve odanın çeşitli noktalarında kan izleri bulunduğu görülüyor.

AKP'li Vekilin Kızı Polislere Eşlik Etmiş

Olay yeri inceleme kayıtlarında AKP'li Şirin Ünal'ın kızı Duygu Ünal'ın da görevli ekiplerle bulunduğu görülüyor. O sırada bir polisin "Duygu hanım, telefon burada çalışan bayana mı ait" diye sorduğu ve Duygu Ünal’ın da “Evet, doğrudur” dediği anlar kameralara yansıyor.

Vahşi bir cinayete kurban gittiği düşünülen Nadira Kadirova'nın ailesinin avukatı Prof. Dr. İlyas Doğan, ortaya çıkan görüntülere ilişkin “Odada bir boğuşma yaşandığını düşünüyorum. Üç ayrı bölgede kan birikmesi var ve üçü de birbirine mesafeli alanlarda. Halının üzerindeki üç farklı alanda kan görülürken bir de yatağın üzerindeki yorgandaki kan göze çarpıyor. Ayrıca, olay yeri inceleme ekibine, yani emniyet mensupları AKP Milletvekili Şirin Ünal’ın kızı Duygu Ünal’ın eşlik ettiği görülüyor. Bu tamamen usule aykırıdır. Çünkü en basitinden ölüm anında o da aynı binada ve olay yeri inceleme ekiplerine eşlik edemez, bu nedenle onun dışarıda tutulması gerekir. Ayrıca, Duygu Ünal’ın veya bir başkasının inceleme yapılan oda içerisine girmesi ve dolaşması önemli bir delil karışıklığına yol açacaktır. Olay yeri incelemesinde olayla ilgisi olabilecek kişilerin bu alanlara girmesine izin verilmez, bu nedenle de bu durum usule aykırıdır” değerlendirmesinde bulundu.

 

nadira kadirova şirin ünal akp duygu ünal olay yeri inceleme polis ekipleri birgün kovuşturmaya yer yok intihar cinayet