AKP'li Vekilin Oğlunun Düğününde Koronavirüs Tedbirleri Unutuldu

TAKİP ET

AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman'ın oğlunun düğününde Bakanlık genelgesiyle belirlenen süre kısıtlaması, sosyal mesafe ve maske kuralı unutuldu.

Çin Virüsüyle mücadelede zor günler geçiren Türkiye, yeni tedbirler alarak süreci kontrol altına almaya çalışıyor. 'Yeni Normal' adı verilen sürecin iflas etmesiyle kararlaştırılan yeniden tedbirlerin başında düğünlere ilişkin olanları geldi. İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelge ile düğünlere saat kısıtlaması getirildi ve birçok vatandaş yeni şartlar nedeniyle düğününü iptal etmek veya ertelemek zorunda kaldı.

Ancak söz konusu kısıtlamalar söz konusu iktidar partisi olunca bir kez daha unutuldu. AKP'nin Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman'ın oğlu Hüseyin Yaman, dün Kocaeli'nin Dilova ilçesinde Rümeysa Telli ile dünya evine girdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın tarafından nikahları kıyılan çiftin düğün törenine bin 500 civarında davetli katılım sağladı.

Bakanlığın belirlediği sınır gereği 1 saatte bitirilmesi gereken düğünde bu kısıtlama esnetildi ve tören saatlerce devam etti.

Kontrolden muaf düğünde birçok davetlinin maskesiz fotoğrafları basına yansırken sosyal mesafe kuralının da ihlal edildiği görüldü.

Yine yasak olmasına rağmen yiyecek-içecek servisinden de taviz verilmedi, davetlilere yemek ikramında bulunuldu.

Vatandaş için geçerli olan yasakların AKP'li isimler için geçerli olmaması özellikle sosyal medyada çok sayıda kullanıcının tepki göstermesine sebep oldu.

cemil yaman hüseyin yaman rümeysa telli akp kocaeli milletvekili koronavirüs çin virüsü covid-19 tahir büyükakın sosyal mesafe İçişleri Bakanlığı genelgesi kısıtlamalar tedbirler maske