AKP'li Vekiller Süleyman Soylu'yu Göndermek İstiyor

TAKİP ET

AKP'li milletvekilleri parti yönetimine 'Soylu gitsin' talebinde bulundu.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarına yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, ''Peker'e korumayı ben vermedim. Benden önceki dönemde verildi'' açıklamalarından rahatsız olan AKP'li milletvekilleri parti yönetimine 'Soylu gitsin' talebinde bulundu.

Milletvekillerinin grup yöneticileriyle görüşerek rahatsızlıklarını parti yönetimine ilettiği öğrenilirken, Soylu'dan önce İçişleri Bakanlığı ve emniyet müdürlüğü yapmış isimlerin de aralarında bulunduğu 15 milletvekili Soylu'nun 'kendisinden önceki dönemi yok saydığını ve hatta zan altında bıraktığını' ifade etti.

Milletvekillerinin, "Gerekirse o videolarda adı geçen herkesin, bizim de dokunulmazlığımız kaldırılsın, yargı süreci başlasın. Ama Soylu da istifa etsin, Meclis soruşturması açılsın. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu da bu iddiaları araştırsın" dedikleri öğrenildi.

Soylu'nun Hareketlerinden Rahatsızlar

Yalnızce Peker'e verdiği cevapla değil Afyonkarahisar'a bağlı Güney beldesinde yapılan seçimle de milletvekillerinin gözüne batan Soylu'nun, sokağa çıkma yasağını uygulayıcı konumda bir isim olmasına rağmen kalabalık konvoy eşliğinde miting düzenlemesinin bu konumuyla çeliştiği de belirtildi.

Erdoğan'dan Uyarı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin son MYK toplantısında, parti yöneticilerini Peker'in iddialarına yanıt vermemeleri ve 'farklı yönlere çekilebilecek konuşmalar yapmamaları' konusunda uyardığı öğrenildi.

süleyman soylu akp milletvekilleri gitsin sedat peker erdoğan