AKP'li Vekillerin Aymazlığı Başarır'ı Çileden Çıkardı: İnsanlar Çay Bardağıyla Yağ Alıyor

TAKİP ET

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, vatandaşların yaşadığı ekonomik sıkıntıları Meclis'te dile getirdiği sırada AKP'li vekillerden gelen tepkinin ardından çileden çıktı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Meclis'te vatandaşların ekonomik problemlerden ötürü yaşadıkları sıkıntıları dile getirirken AKP'li vekillerin verdiği cevapla çileden çıktı. Başarır, vatandaşların bakkaldan çay bardağı ile yağ alacak duruma düştüğünü söyleyerek "Bakkala gidiyoruz, bir ev hanımı çay bardağında yağ almak zorunda kalıyor. Kasaba gidiyoruz, bir emekli başını öne eğip 5 liralık et almak istiyor. Bakın birileri tavukçudan kemiksiz et alırken, birileri tavuğun kemiğini alıp çocuğuna çorba yapıyor. Fırına gidiyoruz, insanlar 50 kuruş olduğu için bayat ekmek kuyruğuna giriyor. Mersin’de geleceğimiz adına üzüntü duyduk. Neden Mersin bu durumda" şeklinde bir soru yöneltti.

Başarır bir köylünün kendisine gelerek “1980’li, 1990’lı ve 2001 krizini yaşadım” dediğini aktardı ve “Köylümüz diyor ki ‘Olabilir, ekonomik nedenleri tartışabiliriz. Ama beni üzen, Saray’ın, Cumhurbaşkanı’nın, Cumhurbaşkanı evlatlarının, Saray’ın bürokratlarının derdiyle benim derdim aynı değil. Benim derdim açlık, sefalet, boş dolap. Onlar ise çocuklarının parasını nasıl koruyacağız derdinde’ diyor. Bu vicdanları rahatsız ediyor” dedi.

Başarır'ın anlattığı problemlere karşı AKP sıralarından "Ağlama" şeklinde bir tepki gelmesi Başırır'ı sinirlendirdi. Başarır, AKP'li vekillere hitaben "Ne demek ağlama, bu halk için ağlarım ben. Ama göbeğimi de kaşıyarak burada oturmam. Ben açlık diyorum, sefalet diyorum, senin sokağa çıkarken yüzünün kızarması lazım. Çaresiz insanlara bak. İnsanlar çay bardağı ile evlerine yağ alıyor. Sen ise saraya yağ çekiyorsun" ifadelerini kullandı.

ali mahir başarır chp akp akpli vekiller ağlama çileden çıktı sinirlendi meclis atışma kavga polemik mersin mersin milletvekili