AKP'li Yeliz, Atatürk Düşmanı Mürteciyi Savundu: Emekli Bir Hoca Ayetle Dua Etmiş

TAKİP ET

Daha önce "Laiklik masaya yatırılmalı" diye küstah bir çağrı yapan Yeliz namlı AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Ayasofya'daki icazet kepazeliğinde Büyük Atatürk'ü hedef alma cüreti gösteren bir Yunan kalıntısını "Emekli bir hoca ayetle dua etmiş" diyerek düşük seciyesini bir kere daha ispatlarcasına savundu.

AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı namıdiğer Yeliz, yine düşük seciyesinin gereğini yaptı. Ayasofya’daki sözde icazet töreninde "Onlardan daha zalim, daha kafir kim olabilir? Ya Rabbi, o zihniyetin bir daha bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma" diyerek soysuzluğunu ilan eden ve doğrudan doğruya cumhuriyetimizin ölmez banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef alan İstanbul Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii’nin eski imam hatibi Mustafa Demirkan adlı alçağı savundu.

Yeliz'in de Yarası Var

Yunan kalıntısı Mustafa Demirkan’ın sözlerini savunan Yeliz Ahmet, sosyal medyada "top çevirdi":

"Kostantıniyye Fatihi Ayasofya’yı cami olarak vakfetmiş. Vakfiye açık. Kapatılmış. Sonra vakfiyeye uygun olarak tekrar camiye çevrilmiş. Emekli bir hoca da kıyamete kadar kimse bozmasın diye ayetle dua etmiş. Şimdi de o hocaya hakaret ediliyor. Yazık. Ne olacak bu haliniz…"

"Laiklik Masaya Yatırılmalı"

AKP’li Yeliz, geçtiğimiz ay yaptığı bir paylaşımında, "Laiklik anlayışı yönetici aklın inisiyatifine terk edilemez. Hiçbir ön kabul olmaksızın masaya yatırılması, gözden geçirilmesi gereken, mühim anayasal bir madde ve problemdir" demişti.

AKP'li Yeliz Ahmet Hamdi Çamlı AKP Ayasofya icazet töreni Atatürk'e hakaret Atatürk'e zalim ve kafir dedi mürteci irtica Mustafa Demirkan Recep Tayyip Erdoğan Laiklik İstanbul'un Fethi Fatih Sultan Mehmet Mustaf