AKP'li Yeşilli Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi Kapsamında Evinden Çıkmak İstemeyen Vatandaşların Elektriğini Kesti

TAKİP ET

Mardin'in Yeşilli ilçesinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında belediye ile anlaşma yapmayan yurttaşlar, zor kullanılarak evlerinden çıkarıldıklarını söyledi.

AKP Mardin Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir yönetiminde gerçekleştirilen  "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamında çalışmalar sürüyor.

Daha önce Tepebaşı ve Gül mahallelerinde tespit edilen evlerde yıkım çalışmaları sürerken bazı yurttaşlar ile ilçe belediyesi arasında anlaşmazlık çıktı. Yaşanan anlaşmazlıklar sebebiyle çalışmaları aksayan belediyenin projeyi istemeyip evlerden çıkmayan yurttaşları zor kullanarak evlerinden çıkardığı öne sürüldü.Evlerinden çıkmak istemeyen vatandaşların elektriğini kestiği söylenen belediyeden şikayetçi olan aileler ''Çocuklarımız mum ışığında ders çalışmak zorunda kalıyor'' diyerek tepki gösterdi.

Ders çalışırken mum ışığında yazıları okumakta zorlandığını söyleyen Yağmur Bat isimli öğrenci, "Kardeşlerimle ders çalışıyoruz. Çok zor durumdayız. Elektriğimiz 4 gündür kesildi. 4 gündür mum ışığında ders çalışıyoruz. Görmekte çok zorlanıyoruz. Başkanımızdan rica ediyoruz elektriğimizi geri versin" dedi. 

akp mardin yeşilli belediye kentsel dönüşüm proje elektrik ev