AKP'liler Türk Bayrağını Koltuk Örtüsü Yaptı

TAKİP ET

Giresun AKP Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda bir bayrak rezaleti daha yaşandı.

Dün yapılan AKP Giresun Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı, devlete ait gümrük binasında gerçekleştirildi. Kamu binası AKP bayraklarıyla donatıldığı için CHP ve İYİ Partililerden tepki gelmişti.

Toplantı'daki tek skandalın bu olmadığı ortaya çıktı. Partililerin sosyal medya hesaplarından paylaştığı görüntüülerde görüldüğü üzere Türk bayrakları partililerin oturduğu koltuklara koltuk örtüsü gibi serildi.

Türk bayraklarını koltukların üzerinden almadan oturan, bayraklara yaslanan AKP'lilere CHP Giresun Merkez İlçe Başkanı Murat Bektaş tepki gösterdi.

Bektaş, "Gümrük Müdürlüğü binasındaki salonda Türk Bayrağımızı koltuk örtüsü gibi, salon süsü gibi kullananlara tek sözüm yok, onlardan beklenti içinde de değilim, olmayacağım da. Ancak itirazımıza rağmen göz yuman, sessiz kalan tüm mülki yetkililere açıkça söylüyorum, bu da ikinci bir utanç olarak koltuklarınızda kalsın" ifadelerini kullandı.

Türk Bayrağı Kanunu'nu hatırlatan Bektaş olayı yargıya götüreceğini bildirdi. 

Türk Bayrağı Kanununa göre "Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara kürsülere, örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya üniforma şeklinde giyilemez. Hiçbir siyasi parti, teşekkül, dernek, vakıf ve yönetmelikte belirlenecek kamu kurum ve kuruluşları dışında kalan kurum ve kuruluşun amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanılamaz. (2) Türk Bayrağına sözle, yazı veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz. Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, gerekli özen gösterilmeden kullanılamaz. Bu Kanuna ve yönetmeliğe aykırı fiiller yetkililerce derhal önlenir ve gerekli soruşturma yapılır." 

AKP'liler Türk Bayrağını Koltuk Örtüsü Yaptı