AKP'lilere En Az Çift Maaş: AKP'li Belediye Başkanı, Aynı Zamanda Turkcell'in Yönetim Kurulu Başkanı

TAKİP ET

Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Hilmi Güler'in, aynı zamanda Turkcell Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin yönetim kurulu başkanı olduğu ortaya çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, "Yaparsa AK Parti yapar" notuyla birlikte Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Hilmi Güler’in aynı zamanda Turkcell Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanı olduğunu gösteren bir belge yayımladı.

Güler'in, Turkcell Yönetim Kurulu üyeliğinin 5 Mart 2020’de sonlandığını belirten Yavuzyılmaz, şimdi ise Turkcell Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı olduğunu tespit ettiğini duyurdu.

Yavuzyılmaz, kaynak olarak Turkcell'in 2021'de düzenlenen Genel Kurulunun toplantı tutanağını gösterdi.

Güler, belediye başkanlığından önce de AKP’den iki dönem milletvekili seçilmişti. 2002-2009 arasında AKP hükûmetinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yapan Güler, 2019’un Nisan'ından bu yana ise Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı. Yani belediye başkanı seçilmesiyle Turkcell’deki bir önceki görevinin sonlanması arasında yaklaşık bir yıl var.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehmet Hilmi Güler Turkcell Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ordu Belediye Başkanı AKP Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Turkcell Superonline CHP Deniz Y