AKP'nin 100 Milyon Dolar Harcadığı Proje Çöpe Gitti

TAKİP ET

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, eski Tarım Bakanı Mehdi Eker'in 2015 Şubat'ında duyurduğu proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı'na verdikleri soru önergesine verilen çelişkilerle dolu cevapları paylaşan Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, "TARBİL kapsamında daha önce verdiğimiz soru önergesine bakanlığın verdiği cevapta 'Yatırım projeleri kapsamında, Tarım Sektörü Entegre Yönetim Bilgi Sistemi projesi adında herhangi bir proje bulunmamaktadır. Yatırım projeleri kapsamında bulunmadığından dolayı herhangi bir harcama yapılmamıştır' ifadeleri yer alıyor. Ancak yaptığımız araştırmalarda proje çerçevesinde Türkiye'de kurulması planlanan 1200 adet Zirai Fenolojik ve Meteorolojik gözlem istasyonundan 440 tanesinin kurulduğunu tespit ettik. Yatırım projeleri kapsamında bulunmadığından dolayı herhangi bir harcama yapılmamıştır.'ifadeleri yer alıyor. Ancak yaptığımız araştırmalarda proje çerçevesinde Türkiye'de kurulması planlanan 1200 adet Zirai Fenolojik ve Meteorolojik gözlem istasyonundan 440 tanesinin kurulduğunu tespit ettik" dedi.

TARBİL projesiyle kurulan tanesi 30 bin dolara mâl olan 440 istasyonun kullanılmadığını ve kamunun zarara uğratıldığını ortaya çıkaran Başevirgen, “Şimdi bizler, dönemin başbakanı ve ilgili bakanının yüzlerce insanın huzurunda alkış tufanıyla anlattığı projenin varlığına mı yoksa şimdiki Bakan'ın, projenin aslında hiç olmadığı cevabına mı inanalım? Bizler bu projenin ülke tarımına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Atıl bırakılan istasyonlar sebebiyle devleti milyonlarda dolarlık zarara uğratıyorlar. Biz bu istasyonların hayata geçirilmesini ve tarıma kazandırılmasını istiyoruz. Bu nedenle de verdiğimiz yeni bir önergeyle bakana sorularımızı ileterek, projenin akıbetini tekrar gündeme getirdik. Şimdi bu önergeye nasıl cevap vereceklerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

AKP'nin 100 Milyon Dolar Harcadığı Proje Çöpe Gitti