AKP'nin Baskıları Sonucu Ağlayarak İstifa Eden Eski Başkan Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Partisi içinde maruz kaldığı mobbing sebebiyle ağlayarak görevinden ayrılan eski Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yaşamını yitirdi.

2017 yılında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zorlamalarına rağmen istifasını vermemek için direnen ancak sonrasında baskılara dayanamayarak görevinden ayrılan eski Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, gözyaşları içerisinde yaptığı istifa konuşmasında, ''Yolsuzluğunuz yok, usulsüzlüğünüz yok, başarısızlığınız yok, FETÖ bağlantınız yok ama ailenize ve evinize kadar ulaşan tehditler. Katlanacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir. AKP’de siyaset yapma imkanımız ortadan kaldırılmıştır. Partimden ve belediye başkanlığı görevimdem ayrılıyorum” demişti.

İstifa konuşmasıyla ses getiren Uğur, görevinden ayrıldıktan sonra beyin tümörü tedavisi görmeye başlamış ve geçtiğimiz aylarda ameliyat olmuştu. Zorlu tedavisiyle hayata tutunmaya çalışan Uğur, yaşam savaşını kaybederek hayatını kaybetti.

Cenaze Namazı Yarın Kılınacak

Uğur'un vefatı hakkında açıklama yapan CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, "İstifasını ağlayarak açıklayan dönemin AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur hayatını kaybetti. Ondan geriye AKP düzenini anlattığı bu sözler kaldı; Seçimle gelen emirle gider. İstifam için ailemi tehdit ettiler" ifadelerini kullandı.

Uğur'un cenaze namazı 9 Eylül Perşembe günü, Balıkesir Zağnos Paşa Camii'nde öğlen namazında kılınacak. Defin işlemi ise Başçeşme Mezarlığında gerçekleşecek.

 

ahmet edip uğur akp istifa balıksir belediye başkanı öldü