AKP'nin Bir Vaadi Daha Tarihe Karıştı! İki Yeni Bakanlık Kuruldu

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kurulmasına dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

21 Nisan tarihli Resmi Gazete'nin yayımlanmasıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye bölündü. Yeni kurulan bakanlıklar ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı adlarını aldı.

Mevcut kabinede Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak görev yapan Zehra Zümrüt Selçuk'un bu iki bakanlıkta birinde görevine devam edip etmeyeceği ise henüz netlik kazanmadı.

Öte yandan kulislerde yeni kabinenin de her an açıklanabileceği ihtimali konuşulmaya devam ediyor. İki yeni bakanlık kurulmasının ardından yeniden hareketlilik kazanan kulislerde bu gündeme katkı yapan isimler gazeteciler Fatih Altaylı ve İsmail Saymaz oldu.

Sözcü gazetesi yazarı Saymaz, ilgili sosyal medya paylaşımında önce 'Yeni kabine geliyor' mesajını verdi, sonra "Ticaret, Milli Eğitim ve Aile bakanları değişebilir" kendisine gelen duyumu paylaştı:

Gazeteci Fatih Altaylı ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla "Bu gece yeni kabine ve bakanlıklar açıklanırsa kimse şaşırmasın. YÖK ten MEB e transfer olabilir", "Aile ışık lanabilir" diyerek kabine değişikliğine ilişkin sinyaller verdi.

Yeni Sistemin Vaatlerinden Biri Bakanlık Sayısını 16'ya Düşürmekti

16 Nisan'da gerçekleşen şaibeli referandumun ardından hayata geçen Başkanlık Sistemi'nin gerekliliklerini ve faydalarını ortaya koymaya çalışan AKP, birinci ağızdan bakanlık sayısının azaltılması yönünde vaatler sıralayarak referandumun öncesinde ve sonrasında propagandaya devam etmişti.

Hatta Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni kabinesini açıkladığı tarihe dek 2018 yılında dahi katıldığı televizyon programlarında bakanlık sayısını 16'ya indirerek önemli bir iş başaracaklarının altını defalarca çizmişti. Ancak aradan geçen kısa süre içerisinde gelinen noktada hükumet yeniden bakanlık sayısını artırma yoluna gitmek mecburiyetinde kaldı.