AKP'nin Direttiği Kanal İstanbul Şantiyesi İBB Tarafından Durduruldu Ancak AKP Duruma Engel Oldu

TAKİP ET

Kanal İstanbul projesi için çalışmalara başlanan İSKİ arazisi İBB tarafından tahliye edildi. Ancak AKP yönetimi asker gözetiminde çalışmalarını sürdürmeye devam etti.

Uzmanların tüm uyarılarına rağmen başta AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ardından tüm AKP'li üyeler tarafından diretilen ve halkın isyanına rağmen yapımı 26 Haziran'da başlayacağı söylenen Kanal İstanbul projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) engeliyle karşılaştı. 

Oda TV'nin haberine göre İBB, İSKİ arazisi kullanılarak kurulan Kanal İstanbul şantiyesini Pazar günü sabah 05:00’de başlatılan operasyonla durdurdu. İBB tarafından “İSKİ arazisi işgal edilerek ve havza sahasında kurulduğu gerekçesiyle” tahliye edilen araziye jandarmalar gönderildi. 

Can ve Mal Kaybı İhtimaline Rağmen Çalışmalar Sürdürülüyor

Ancak AKP iktidarı bu sabah asker gözetiminde Sazlıdere üzerine yeni yapılan dökümle şantiye alanını tekrar kurmaya başladı. 

Bölgede yoğun yağış beklendiğini, böyle bir durumda mal ve can kaybı yaşanabileceğini Karayolları Genel Müdürlüğüne yazılı olarak bildiren İSKİ'ye rağmen çalışmalarını sürdüren ekipler bölgeden geri çekilmedi.

Olayların ardından bölgeye giden CHP milletvekilleri Gökhan Zeybek ve Turhan Aydoğan, konu hakkında görüşme yapmak istedi ancak milletvekilleri görüşme yapabilecekleri herhangi bir yetkili bulamadı. 

kanal istanbul akp ibb istanbul büyükşehir belediyesi iski arazisi can mal kaybı