AKP'nin Gri Pasaport Pişkinliği: Bunu Böyle Dile Getirmeniz Şık Olmadı

TAKİP ET

AKP Meclis Grup Başkan Vekili Ramazan Yakıcı, gri pasaport skandalının dile getirilmesinin 'şık olmadığını' söyledi.

Malatya’da AKP'li Yeşilyurt Belediyesi'nin belediye meclis toplantısında “Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi" için Almanya'ya gönderilen 45 kişiden 43'ünün geri dönmemesi ele alındı. 

Toplantıda konuşma yapan AKP Meclis Grup Başkan Vekili Ramazan Yakıcı, "Başlangıçta şer gibi görünse de bu olay hayra vesile oldu. En azından 30-40 yıldır uygulanan sistem, yeniden gözden geçirildi" diyerek gittikten sonra geri gelmeyen kişilerin olumlu bir olaya vesile olduğunu söyledi.

Yakıcı, olayla hiçbir bağlantısı olmayan CHP'yi hedef alarak "Ben CHP’nin bu eleştirileri yaparken girdiği bu psikolojiyi anlamaya çalışıyorum. Yani onlarca belediyede yaşanan bir olay var. Ama bir tek Yeşilyurt Belediyesi, muhalefet milletvekili olsa bile Malatya Milletvekili Türkiye’nin gündemine bu kadar şık olamayan bir şekilde getirilmesini doğrusu ben bunu psikolojisine bağlıyorum. CHP’nin geçmişine baktığımız zaman Atatürk dönemini bir kenara bırakıyorum. Savaş sonrası ve dünya buhranının yaşandığı bir dönem. O yüzden o döneme zerre kadar sözümüz yok. Ama İnönü dönemine baktığımız zaman gerçekten Cengiz Aytmatov’un romanında çocukluk dönemini geleceğin tohumu olarak nitelendiriyor. Bence CHP’nin ilk dönemi bebeklik, İnönü dönemine çocukluk dönemi diyelim. Bence CHP’nin bu karakteri İnönü döneminde oluşmuştur. Nedir İnönü dönemi, Cumhuriyet rejimi adı altından istibdat dönemi, karneyi, yoksulluğu da bir kenara bırakalım. O günkü CHP’nin demokrasi ve cumhuriyet hakkındaki icraatlarına bakalım. CHP hiçbir zaman halkçı olmamıştır. Adında halk kelimesi olmasına rağmen hiçbir zaman halka ve cumhura güvenmemiştir. CHP partili cumhurbaşkanı olur mu olmaz mı diyor ama o dönemde bırakın partili Cumhurbaşkanını partili devlete dönüştürmüş ülkeyi” ifadeleriyle konunun üzerini kapatmaya çalıştı.

Konuyu Genel Başkan Yardımcısının Gündeme Getirmesi Ayrı Bir Soru İşareti

Toplantıya başkanlık eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, olayın ortaya çıkmasını sağlayan CHP’li meclis üyelerini suçlayarak, “Şu an hem İçişleri Bakanlığımız hem belediyemiz hem de savcılığın soruşturmasında olduğu için geçen ay sizin gündeme getirdiğiniz aslında içinde bulunduğunuz belediyeyi itibarsızlaştırdınız, bütün meclis üyelerimizin o şekilde düşündüğüne inanıyorum. Bizim haricimizde yaklaşık 29 il, 60 kurumda olmasına rağmen Yeşilyurt’un adının özellikle sizin genel başkan yardımcınız tarafından gündeme getirilmesi ayrı bir soru işareti. Olay yargıya intikal ettiği için kimin bir kusuru, eksiği, beklentisi, çıkarı varsa gereken yapılacaktır. Sizde biliyorsunuz her şey canlı olarak yayınlanıyor, toplum karşısına açık ve şeffaf bir şekilde çıkıyoruz. Belediye olarak her şeyimiz net ve kanunlara tabi” şeklinde konuştu.

CHP hedef alınarak yapılan açıklamalara karşı çıkan CHP’li Günnur Tabel de “Oraya CHP diye çıkmış konuşuyorsun. Benim partimi neden eleştiriyorsun. Eleştirme hakkın yoktur. Sizin yanlışlarınızı söylediğimiz an, size dokunuyor. Bu başka hiçbir şey değil. Sen benim partimiz geçmişiyle ne uğraşıyorsun? Bu dediklerinizin konuyla alakası yok. Biz burada siyaset yapmıyoruz. Belediyenin yaptıklarını eleştiriyoruz” sözleriyle AKP'li isimlere karşılık verdi.

malatya yeşiyurt belediyesi gri pasaport şık olmadı ramazani yakıcı mehmet çınar günnur tabel