AKP'nin İBB Düşmanlığı Sürüyor

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne hizmet verdirmeme ve işlerine engel olma konusunda büyük bir gayret gösteren AKP'lilerden yeni bir hamle daha geldi.

Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) hizmet vermesine engel olmak için tarihe geçecek derecede gayret gösteren AKP'lilerden yeni bir hamle geldi.

Son olarak AKP'li Ümraniye Belediyesi, İBB'nin yetkisinde olmasına rağmen yollara Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) kurma kararı aldı.

Fen İşleri Müdürlüğü'nün "Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS" teklifini görüşen Ümraniye Belediye Meclisi, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım'a "trafik mal ve can güvenliğini sağlamak, düzenli ve güvenli trafik akışını temin etmek amacıyla" EDS kurulabilmesi için Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile protokol yapma yetkisi verdi.

EDS, İBB'nin Yetki Alanında

AKP'li ve MHP'li üyelerin oylarıyla kabul edilen teklifle Başkan Yıldırım'a verilen yetki, İBB'nin yetki alanına giriyor. Söz konusu EDS'lerle ilgili iş ve işlemleri düzenleyen 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun Ek 16. Maddesi'nin Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar bölümünde EDS kurma yetkisinin büyükşehir belediyelerinde olduğu açıkla ifade ediliyor.

Olaya tepki gösteren Ümraniye Belediye Meclisi CHP'li üyesi avukat Filiz Öztürk Birgün'den İsmail Arı'ya yaptığı açıklamada "Söz konusu teklif, tarafımızca Hukuk Komisyonu’nda incelenmiş ve söz konusu yetkinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde olduğu görülmüştür. Zira, EDS kurulum sürecine ilişkin yasa maddesi gereği büyükşehir statüsündeki ile bağlı ilçelerin tamamı büyükşehir sınırları içerisinde yer aldığından, bu illerde EDS’lerle ilgili iş ve işlemler ilgili büyükşehir belediyesi tarafından yapılır" diye konuştu.

Bu kararın yetki gası anlamına geldiğini belirten Çelik, "Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmekte olan EDS çalışması yapma yetkisi ve faaliyeti, ilçe belediyesi tarafından açık yasa hükmüne rağmen kullanılmak isteniyor. Böylece hukuki ifadeyle bir yetki gaspı oluşmasına sebebiyet veriliyor. Teklifin arkasında yatan asıl amaç ise yine bir engelleme ve İBB’yi çalıştırmama gayreti" ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İBB hizmet vermesine engel olmak için tarihe geçecek derecede gayret gösteren AKP'lilerden yeni bir hamle geldi Son olarak AKP'li Ümrani