AKP'nin Kalesi Konya'da Eylem: AKP Kongreleri Lebaleb Dolu, Virüs Sadece Esnafa mı Var!

TAKİP ET

Konya'da koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 4 aydır kapalı olan lokanta esnafı, Mevlana Meydanı'nda masa ve sandalyeleri yaktı.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı koronavirüs haritasında çok yüksek riskli grupta yer aldığı için restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi işletmeleri açamayan Konya esnafı eylem yaptı.

Uzun süredir kapalı oldukları için zor günler geçiren esnaflar Mevlana Meydanı civarında bir araya gelerek masa ve sandalye yaktı. 

Borçlarını ödeyemedikleri için zor günler geçirdiklerini belirten işletmeciler “Koronavirüsün tek sorumlusu biz miyiz, artık dayanacak gücümüz kalmadı. Borçlarımızı ödeyemiyoruz. Oy toplamak için kapı kapı geziyorlar. Neden kimse gelip halimizi sormuyor. AKP kongreleri lebaleb doluyken, virüs sadece esnafa mı var? Dükkanlarımızın bir an önce açılmasını istiyoruz, evimize ekmek götüremez olduk” diyerek isyan etti.

Esnafın eylem yaptığını duyan Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Konya Valisi Vahdettin Özkan’ın olay yerine geldi. Yetkililerden sorunlarını dinlemelerini isteyen esnaflara, polis ekipleri tarafından biber gazı sıkıldı.

Yetkililerle görüşme sözü verilen esnaflar olay yerinden dağıldı.

 

konya akp kongre esnaf covid koronavirüs lokanta restoran kafe işletme eylem