AKP'nin Propaganda Kanalının Dizisinde 'Türkeş' Düşmanlığı

TAKİP ET

ATV ekranlarında izleyiciyle buluşan Akıncı dizisinin son bölümünde yer alan bir sahnede Başbuğ Alparslan Türkeş hedef alındı.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Turkuvaz Medya Grubu'na ait olan televizyon kanallarından ATV'de cuma akşanları ekranlara gelen 'sabıkalı' Akıncı dizisinde bir skandala daha imza atıldı. Dizinin 30 Nisan günü yayımlanan 18. bölümündeki bir sahnede Türk dünyasının büyük lideri Başbuğ Alparslan Türkeş tahkir edildi.

İlgili sahnede dizinin kötü karakteri 'Cevdet', farklı bir suç örgütünü keşfetmek adına gittiği evin duvarlarını kaplayan gazete küpürleriyle karşılaşıyor. Kısa süre sonra sahneye giren 'deli' lakaplı evin sahibi ile kötü karakter 'Cevdet' arasındaki diyalog, gazete küpürlerini açıklıyor. Senaryoya göre duvarda asılı olan küpürler, bütün dünyaya hükmetmeyi hedefleyen gizli bir suç örgütü 'Haritacıların' bilinen faaliyetlerine işaret ediyor.

Sahnede dikkat çeken detay ise defalarca ekrana yansıtılan gazete küpürleri arasında Başbuğ Alparslan Türkeş'in 27 Mayıs İhtilali'ni duyuran konuşmayı yaptığı esnada çekilmiş bir fotoğrafının da yer alması. Bu fotoğrafın hemen altında ise "Vatan Hainleri" manşetini taşıyan bir başka gazete küpürü bulunuyor. Yanı sıra odanın birçok yerinde "Mehmetçik Kıbrıs'ta" manşetli haberlerin de bulunduğu görüldü.

AKP'nin 'milliyetçi' bir çizgiye kaydığı şeklindeki gülünç iddianın sıkça ortaya atıldığı günlerde AKP'nin propaganda kanalında Türk milliyetçiliğinin ölümsüz lideri, böylelikle bir kez daha hedef alınmış oldu.

Bilindiği üzere İslamcı camianın hayran olduğu içi boş hamasetin seyirciye yüksek dozda zerk edildiği Akıncı dizisinin Türklüğe hücum eden ilk vukuatı bu değil. 'Sabıkalı' dizi, daha önce de ekranlara Azerbaycan topraklarının Ermenistan'a ait gibi gösterildiği bir haritanın sahnelenmesiyle gündeme gelmişti.

akıncı atv akp propaganda kanalı televizyon dizisi türkeş düşmanlığı başbuğ alparslan türkeş 27 mayıs ihtilal darbe haritacılar cevdet deli 18. bölüm senaryo