AKP'nin Şeyhülislamı Ali Erbaş: 'Günaydın' Cahiliye Dönemi Adetidir

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş "Günaydın" sözünü cahiliye dönemi adetlerine benzetti.

Geçtiğimiz günlerde arka arkaya yaptığı açıklamalar ile AKP'nin sosyal medyaya sansür düzenlemesinin propagandasını yapan ve Türk Cumhuriyeti'nin temel direklerinden biri olan laikliği hedef alan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, Türk dilinde selamlaşma ifadeleri içerisinde en yaygın kullanılan sözlerden biri olan "Günaydın" sözü ile "Tünaydın" sözünü "Cahiliye dönemi adeti" olarak nitelediiği ortaya çıktı.

Ali Erbaş'ın Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinden karşılanarak basılan "Ramazan Günlükleri" isimli kitabında "Cahiliye döneminde birinin evine vardıkları zaman mahremiyete saygı göstermez, 'Sabahınız hayat olsun' gibi sözler söylerlerdi. Bizde bazı kimselerin kullandığı, 'Günaydın, tünaydın' ifadelerine benzer ifadelerdi bunlar" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Söz konusu kitabın "Aranızda Selamı Yayınız" başlıklı kısmında Türk dilindeki selamlaşmalar ile cahiliye dönemi Arap dilindeki selamlaşmalar mukayese edildi.

Cahiliye döneminde Arapların "Dünya ve ahiret saadetini temenni etmek olan selamı bilmediklerini" belirterek "Akşamınız hayat olsun" ve "Aydın olsun" dediğini ifade eden Erbaş, "Bu ifadeler, bizde bazı kimselerin kullandığı, 'Günaydın' ve 'Tünaydın' benzerdir" ifadelerini kullandı.

(Görsel: Aykut Elmas - Twitter: @onudabitirin)

AKP'nin Şeyhülislamı Ali Erbaş Günaydın Cahiliye Dönemi Adetidir