AKP'nin 'Şeyhülislam'ı Ali Erbaş: Sosyal Medya Gençlere Kul Olduğunu Unutturuyor

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş sosyal medyaya saldırmaya devam ediyor.

Ankara'da düzenlenen 2. Gençlik Çalıştayı'nın açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Yaşanmakta olan küresel ve toplumsal süreçlerle birlikte gençliğin problemleri de her geçen gün artarak büyümektedir. Gelinen noktada toplumsal hayatı tüm veçheleriyle etkisi altına alan bireysellik, dünyevileşme, sanal hayat, popüler kültür ve hayatın temel gayesi olan kulluktan vareste gündelik anlayışlar, gençliği her taraftan kuşatmıştır. Gence adeta kul olduğunu unutturan bir etkileşim var" dedi.

"Son iki asırdır bir yanda tüketim ve gösteriş sektörü diğer tarafta tefrika ve anarşi üreten terör örgütleri, gençliğin saf duygularını alabildiğine istismar etmektedir" diyen Ali Erbaş, "Her ikisi de derin hesapların, kirli planların ve çıkar tutkularının ucuz ve masum kurbanları olarak gençleri seçmektedir" sözleriyle "büyük oyunu" bir kez daha gördü.

"Bir değerler yozlaşması ve medeniyet krizi yaşanıyor" diyen Erbaş, "Modern dünyanın bilişim araçları sınır tanımadan tüm coğrafyalara yeni bir kültür endüstrisi, yeni imajlar, düşünceler, tutumlar, yeni davranış biçimleri ve alışkanlıklar pazarlıyor. Maruz kalınan bu meydan okumanın travmatik tezahürleri İslam dünyasında da değişik şekillerde kendini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Kendini Olası Din Devletinin Şeyhülislamı Olarak Görüyor

Emekli müftü ve eski CHP Milletvekili Gani Aşık, AKP'li Cumhurbaşkanı'nın "Türkiye'nin Taliban'ın inancıyla ters bir yanı yok" sözlerini de hatırlatarak "Kendisini olası din devletinin şeyhülislamı olarak gören Erbaş’ın da şeriat çığlıkları atması normal ama işin vahameti bu zatın, halen en büyük dini otorite olmasıdır. Ülkenin geldiği bu noktada artık kimilerinin kulağındaki pamuğu çıkarması, gözündeki çapağı silmesi gerekiyor" demiş ve Ali Erbaş'a tepki göstermişti.

AKP'nin 'Şeyhülislam'ı Ali Erbaş Sosyal Medya Gençlere Kul Olduğunu Unutturuyor