AKP'nin "Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Başkanı", Soylu'ya Muhalifler İçin Zehir Önerdi

TAKİP ET

Gazeteci Erk Acarer ile sosyal medyadan tartışmaya giren Süleyman Soylu'ya yanıt veren AKP Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Başkanı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, muhalifleri için "striknin" isimli zehrin kullanılmasını tavsiye etti.

2 milyar dolarlık kripto para vurgununun ardından yurt dışına kaçan Thodex patronu Fatih Faruk Özer ile Süleyman Soylu'nun fotoğrafındaki üçüncü kişinin Soylu'nun yeğeni olduğunun ortaya çıkması akabinde süren tartışmalarda gazeteci Erk Acarer'in yaptığı bir paylaşım, Bakan Soylu ile Acarer arasında tartışmaya yol açtı.

Erk Acarer'in "Abi kardeş İngiltere’de dil eğitimi aldılar. Her gece kulüplerde, alkollü partilerde takılırlardı. Burada dinci orada cluber... Dayılarına çekmişler, o da DP yıllarında don alır, otel barından Miller içer partiye ödetirdi. Yalan, riya, sahtekarlık. Ne güzel şeysin Siyasal İslam" paylaşımına cevap veren Süleyman Soylu "Parası nereden ödendiği bilinen ve onlara oynayan soytarısın. İki kardeşten biri, hiç İngiltere'ye gitmedi. Diğerini lösemi tedavisinden sonra 6 aylığına ben gönderdim. İki genç de ağızlarına alkol sürmemiştir. Senin gibi soytarılar için bunların hiçbir önemi yok" demişti.

Soylu'nun Erk Acarer'e yönelik paylaşımını yanıtlayan Prof. Dr. Kemalettin Aydın, "Soyun ve sülalen ile gurur duyuyoruz sayın Soylu bakanım; paçana dalanların ödülü onlara cevap değil striknin (C²0 H²² N² O²) olmalı. (İlaç dozunda diyelim)" ifadeleriyle İçişleri Bakanı'na muhaliflerine karşı kullanılması için zehir tavsiye etti.

Aydın'ın Soylu'ya önerdiği "striknin" maddesi, Nux vomica ağacından üretilen, eskiden sokak hayvanlarının itlafında kullanılan, tesir ettiği organizmada hücrelerin bozunumuna yol açan ve kişiyi acı çektirerek öldüren bir zehir türü olarak biliniyor. 

AKP'nin Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Başkanı Soylu'ya Muhalifler İçin Zehir Önerdi