AKP'nin Yolsuzluklarını İhbar Eden Zabıta Belediyeden Kovuldu

TAKİP ET

AKP'li belediyenin yolsuzluklarını ihbar eden zabıta memuru Ahmet Yardımcı, işten kovuldu.

Sözcü'nün haberine göre zabıta memuru olarak görev yapan Ahmet Yardımcı, AKP'li Kahramanmaraş Ekinözü Belediyesi'nde yapılan yolsuzlukları ihbar etmiş, savcılığa giden Yardımcı şu şikayetlerde bulunmuştu:

"Ekinözü AKP İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Kalmış, Belediyede çalışıyor gibi gösterilmiş ve 8 ay boyunca maaş ödenmiştir. Ödeme Ekinözü Belediyesi limited şirketi aracılığıyla yapılmıştır. Ben bunu tespit edip Belediye Başkanı'na ilettikten sonra ilişiğini kesmek zorunda kaldılar. Ödeme yapıldığına dair belgeler Ziraat Bankası şubesindedir.

Başkan'ın makam şoförü yeğeni Mehmet Acar isimli kişidir. Sözleşmeli olarak Başkan Bilal Eker tarafından işe alınmıştır. Usulsüz bir şekilde yol harcırah ödemesi yapılmaktadır. Sözleşmeli personel olduğu için yolluk ödemesi yapılması kanuna aykırıdır.

Zabıta memurları Geylani Kaplan ve Dursun Taşdemir, fiilen bu görevi yapmamaktadır. Kaplan, Yazı İşleri Müdür Vekili, Taşdemir ise İmar İşleri Müdür Vekilidir. 7 yıldır mesai ücreti almaktadırlar.

İbraz edilen bir faturada 12 bin liraya 12 adet tablet alındığını gördüm. Şirket yetkilileri ile görüştüm. Bana tablet alınmadığını bir adet cep telefonu alındığını söylediler. Bu telefon başkanın şahsına alındı.

Belediyenin işletmiş olduğu düğünün salonun etrafını örmek için panel çit alımı yapıldı. Araştırma neticesinde Kaplan yapı 48 bin 899, Sevinç Ticaret 52 bin 575, Ataksan Hırdavat 54 bin 835 bin fiyat teklifi verdi. Belediye, Emin Demir isimli bir kişiden panel çitleri 139 bin 900 liraya aldı."

Şikayetten Sonra Belediyeden Atıldı

Bilal Eker'in 2019'da Belediye Başkanı seçildikten sonra yaşanan birçok usulsüzlük ve yolsuzluğu savcılığa taşıyan Yardımcı, savcılığa birçok fotoğraf ve ses kaydı da sundu. Yardımcı'yı işten adan Eker, iş akdinin fesih yazısında "…Şartları taşımadığınız halde 21/05/2015 tarihinde Ekinözü Belediyesi'ne uzman erbaşların 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet  Memurları Kanununun 92. Maddesi hükmünden yararlandırılarak sehven açıktan atamanız yapılmıştır. 15/10/2021 tarihi itibari ile atamanıza ilişkin idari işlem geri alınarak Ekinözü Belediyesi ile ilişiğiniz kesilmiştir" ifadelerine yer verdi.

Sözcü'den Veli Toprak'a konuşan Yardımcı, "Bölge idare mahkemesine gitmeyi düşünüyorum. Ben bu yolsuzlukları ortaya çıkardıktan sonra bunlar oldu. Bu tür usulsüzlük, yolsuzluğu kim yaparsa yapsın benim görüşüm değişmez. Babam olsun yine aynısını yaparım. Pişman değilim. İçim rahat. 2 tane çocuğum var. Eşim ev hanımı. Şimdi illaki geçim derdimiz olacak" açıklamasını yaptı.

AKP'nin Yolsuzluklarını İhbar Eden Zabıta Belediyeden Kovuldu