AKP'ye Oy Veren Çiftçi: Ellerim Kırılsaydı da Oy Vermeseydim

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Niğdeli esnaf ve çiftçilerle bir araya geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki CHP Esnaf Masası, Niğde'de köyleri gezerek vatandaşların dertlerini dinledi. Darboğaz köyünde kiraz yetiştiren bir çiftçi, 2 bin ton kiraz ihraç ettiklerini ancak susuzluk nedeniyle kiraz kalitesinin düştüğünü dile getirip “Çevre köylerin hepsine gölet yapıldı, bazılarına iki tane yapıldı. Yalnız Darboğaz’daki göletimiz düzen tutmadı. Biz buradan 3 tane vekil gönderiyoruz Meclis’e, ne yazık ki bir tanesi görev yapıyor” şeklinde konuştu.

Ülke Diye Bir Şey Kalmadı

Bir ayakkabıcı ile Ağbaba arasında şu konuşma yaşandı:

"Ağbaba: Para çok sende

Ayakkabıcı: Tayyip koymadı

Ağbaba: Tayyip cebinizden mı aldı parayı, ne yaptı? Tayyip’in ne suçu var?

Ayakkabıcı: Abi bitirdi ya. Ülke diye bir şey kalmadı ki ya. Ülkeyi bitirdi adamlar. Esnaf da bitik, çiftçi de bitik.”

Eskiden AKP'ye oy verdiğini söyleyen bir çiftçi ise "Zam yapmasınlar, biz destek filan istemiyoruz. Gübreyi, mazotu sabit tutsunlar. Hac’dan geldim. 60 liraya gübreyi alıyorduk, ‘Yüzde 50 indirdik’ dediler. İyi ya dedim; 50 liraya düştü. Anam gübreyi 160 liraya çıkarmışlar da onun 10 lirasını indirecekmiş. Resmen dalga geçiyorlar ya, resmen kafa buluyorlar. 50 liralık gübreyi 160 liraya çıkarmış, onun 10 lirasını indirecekmiş. Vay anasını ya. Ellerim kırılsaydı da AKP'ye oy vermeseydim. Ben öldükten sonra devleti ne yapayım? Halk olmazsa devlet olur mu? Halkı bitirdiler ya. Vay şunu yapmış. Ne yaparsan yap bana ne ya. Ben gebermişim; ben ölmüşüm, bitmişim. 70 yaşında 100 milyon (bin) lira borca girmişim, nereden ödeyim? SİHA, İHA yapmış; ne yaparsan yap, bana ne ya" dedi.

AKP yandaşlarının patateslerinin alındığını ancak gerçek patates üreticisinin ürününün elinde kaldığını söyleyen çiftçi, köylerinden giden 800 TIR patatesten 50’sinin bile kendilerinin olmadığını dile getirdi. Patateslerini satmak için işçiliğe ve çuvala 5 bin lira harcadığını vurgulayan çiftçi, “70 yaşında hanımımın psikolojisi bozuldu. Avrat hasta şimdi. Patates para etmiyordu. Avradı ikide bir doktora götürüyorum” şeklinde konuştu.

AKP'li Olmayan Ayrımcılığa Uğruyor

Kula köyündeki vatandaşlar, AKP'li olmadıkları için ayrımcılığa uğradıklarını söyledi. Kulalı bir köylü, eşinin engelli maaşının kesildiğini ve bu sorunun çözülmediğini belirtti. Köylü, "Mal ayak altında, süt ayak altında, yem 200 lira oldu. Saman 1.100-1.200 lira oldu. Ne olacak bu çiftçinin hali? İlacın yanına varamıyoruz" dedi.

Başka bir köylü ise CHP’li oldukları için patateslerini devletin almadığını belirterek, “CHP’liysen bittin. Ankara’da buranın namı var. Tayyip Erdoğan’ın kulağına gitti… Kırmızı kalem yemiş köy, Tayyip’ten. Tayyip Erdoğan götürdü AK Partili olanlarınkini. Burada bir iki tane züppesi var, onları yazdı. Benimki kaldı orada. AK Partiliysen gittin, CHP’liysen … yedin” diye konuştu

çiftçi köylü niğde veli ağbaba akp chp oy verdim ellerim kırılsaydı vermeseydim dertler sorunlar chp esnaf masası ziyaret esnaf