AKP'ye Soru Sormak Suç Oldu, Hesap Soranın Vay Hâline!

TAKİP ET

Gelecek Partisi Eyyübiye İlçe Başkanı Mahmut Demir, Twitter'dan AKP'li Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e 'Oğlunuz 4,7 milyon lira enerji desteği aldı mı, almadı mı?' sorusunu yöneltince Beyazgül'ün şikayeti üzerine emniyette ifade verdi. Demir, 'Soru sormak ne zamandan beri suç oldu? İftira atmadığımızı belgelerle sunduk" dedi.

AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün oğlu Abdullah Beyazgül’ün İstanbul’da bir şirket aracılığıyla kendi adına 4,7 milyon, şirketiyle birlikte toplamda 10 milyon lira devletten enerji desteği alıp almadığı tartışması son raddede yargıya yansıdı.

Yerel basında çıkan haberler üzerine Twitter’dan soru sorduğunu belirten Gelecek Partisi Eyyübiye İlçe Başkanı Mahmut Demir, Beyazgül’ün suç duyurusu sebebiyle bugün emniyette ifade verdi.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde ifade verdikten sonra açıklama yapan Gelecek Partisi Eyyübiye İlçe Başkanı Demir, “Sorduğumuz üç tane soruda, sahada Zeynel Bey'i yıpratıyormuşuz, kendisine iftira atıyormuşuz. Bu bağlamda suç duyurusunda bulunulmuş. İftira atmadığımızı, ifademiz sırasında belgelerle emniyete sunduk” dedi.

"Bu Size Helal, Halkımıza Haram mı?"

Oğul Beyazgül hakkında çıkan devletten enerji desteği aldığına ilişkin iddiaları, babası Büyükşehir Belediye Başkanı’na yöneltince suç duyurusuyla karşılaşan Demir şunları söyledi:

“Zeynel Abidin Beyazgül Beyi'n oğlu Abdullah Beyazgül’ün 4 milyon 700 bin lira bandında bir enerji hibesi aldığını gördük. Yine İstanbul’daki aynı şirketin, üç farklı isim adına yine enerji hibelerinin aldığını ve bu enerji hibelerinin toplamda 10 milyon gibi bir tutara tekabül ettiğini öğrendik. 2018 yılında gerçekleşiyor bu süreç. Bununla ilgili kendi sosyal medya hesabımdan ‘Zeynel Bey, 10 milyon değerindeki enerji hibesini aldınız mı?’, ‘Bu enerji hibesini aldığınız için mi halka zulmeden DEDAŞ’la ilgili süreç başlamıyor?’, 'Fırsat eşitsizliği noktasında bu size helal, halkımıza haram mı?’ sorularını sormuştum. Aslında biz sadece soru sormuştuk. Bu sorulara iktidarın baskıcı, otoriter tavırları halka yansıdığı için ve yıllarca maalesef Şanlıurfa’da siyasî partilerin il ve ilçe başkanlarına da yansıdığı için bizi de aynı kategoriye alıp sindirme politikalarına girip hakkımızda suç duyurusunda bulundular."

"Bu Ülkede Soru Sormak Ne Zamandan Beri Suç Oldu?"

"Biz, bugün, emniyete gelerek teşvik belgesiyle ilgili almış oldukları hibelerin kanıtını emniyet mensubu arkadaşlarımıza, devletimize sunduk. Zeynel Bey, oğlun Abdullah Beyazgül 2018'de İstanbul’daki bir şirket aracılığıyla 4 milyon 750 bin lira enerji hibesi aldı mı, almadı mı? Yine aynı şirketle bağlantılı üç isme, 4 milyon 750 bin lirayla birlikte toplam 10 milyon lira enerji hibesi verildi mi, verilmedi mi? Bu ülkede soru sormak ne zamandan beri suç oldu?”

Şanlıurfa AKP AKP'li belediyeler Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zeynel Abidin Beyazgül Abdullah Beyazgül AKP'li çocukları Gelecek partisi Eyyübiye Mahmut Demir yargı suç duyurusu