AKP'yi Eleştiren Kişi Saldırıya Uğradı

TAKİP ET

Ekonominin gidişatını ve AKP hükümetini eleştiren bir kişi, AKP'li Erdoğan'ın memleketi Güneysu'da köylülerin saldırısına uğradı.

Mehmet Ali Sancaktutan (52), haziran ayında sosyal medyada yayın yapan bir kanalın röportajına katılarak çifte maaş alan bürokratlardan dolayı AKP hükümetini eleştirmiş ve ekonominin gidişatına da tepki göstermişti. 

Söz konusu röportajın ardından Sancaktutan gözaltına alınmış, ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. İfadesinde Erdoğan gibi kendisinin de Güneysulu olduğunu ve sadece ekonomiyi eleştirdiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret etmediğini dile getiren Sancaktutan; tehdit edildiğini ve köylülerin kendisini köyde istemediklerini belirtmiş, kendisine ve ailesine gelecek herhangi bir zarar veya saldırıdan AKP’lileri sorumlu olacağını dile getirmişti.

Bu sözlerin ardından Sancaktutan köylüler ile tartıştı. Tartışma sırasında Sancaktutan köylüler tarafından darp edildi ve hastanelik oldu.

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, “Rize’de ekonominin kötü gidişinden dolayı AKP’yi eleştirdiği için daha önce de gözaltına alınan M.A. Sancaktutan bugün de saldırıya uğradı. Aldığı darbeler sonucu hastaneye kaldırılan Sancaktutan müşahede altına alındı. Hastanede ziyaret ettiğimiz Sancaktutan saldırıdan iktidarı sorumlu tuttu” ifadelerini kullandı.

mehmet ali sancaktutan erdoğan akp saldırı gözaltı tize