Aksaray'da Başıboş Köpekler Koyun Sürüsüne Saldırdı: Eskiden Kurtlardan Korkardık, Şimdi Köpekler Sürülere Saldırıyor

TAKİP ET

Aksaray'ın Eskil ilçesinde bir koyun sürüsüne başıboş köpekler saldırdı.

İlçeye bağlı Bayramdüğün köyünde Fikret Keskin isimli bir vatandaşa ait koyun sürüsüne başıboş köpekler saldırdı.

Çobanın fark etmesi üzerine zamanında müdahalesi ile koyunlar kurtarıldı, bir koyunun yaralandığı bildirildi. Bölgedeki başıboş köpek sayısının giderek arttığını belirten Keskin ailesi köpeklerin toplanmasını istedi.

"Eskiden kurtlardan korkardık. Şimdi sayıları her geçen gün artan başıboş köpekler sürülerimize saldırmaya başladı" diyen Aykut Keskin olayı "Dün koyun sürümüz anızda yayılırken bir anda mısır tarlasından çıkan 7-8 köpeğin saldırısına uğruyor. Çobanın müdahalesi ile birlikte bir koyun adeta parçalanırken köpekler uzaklaştırılıyor" ifadeleriyle anlattı.

"Allah korusun o anda çoban görmese ya da olay yerine uzak bir konumda olsaydı bir çok koyunumuz telef olabilirdi. Başıboş köpekler başta küçükbaş üreticileri olmak üzere ciddi sıkıntı oluşturmaya başladı. Buradan Sayın Valimize ve Kaymakamımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen bir an önce bu hayvanlar toplansın ve kısırlaştırılma yapılsın, çünkü çok çabuk bir şekilde de ürüyorlar" diyen Keskin, "Köpekler en küçük bir zarar geldiğinde hayvan hakkı diye sahaya çıkanlara da bir çift sözüm olacak, köpeğin hayvan hakkı var da bu şekilde parçalanan bir koyunun hakkı yok mu?" şeklinde konuştu.

Aksaray'da Başıboş Köpekler Koyun Sürüsüne Saldırdı Eskiden Kurtlardan Korkardık Şimdi Köpekler Sürülere Saldırıyor