Aksekili Bir Vatandaş Antalya Yangınını Tüm Detaylarıyla Anlattı

TAKİP ET

Aksekili bir vatandaş, yangının çıkarıldığı andan şu ana kadar yaşanılanları TamgaTürk ekibine anlattı.

Akseki ilçesinde başlayıp rüzgarın etkisiyle büyüyerek Manavgat ilçesine sıçrayan orman yangını tüm Türkiye'yi yasa boğarken olayların meydana geldiği bölgeden bir kişi yaşanılanları anlattı. Akseki'de yaşayan bir vatandaş, TamgaTürk ekibine yaptığı açıklamalarda olayın medyaya yanlış yansıtıldığını, 1 kişinin hayatını kaybettiği Akseki'deki yangının söndürülmüş gibi gösterildiğini ancak yangının hala sürdüğünü açıkladı.

Yörükler Muhittin Böcek'e Oy Verdikleri İçin Cezalandırılıyor

Yangınların, askerlerin Manavgat'ta yaptığı operasyonların ardından başladığını vurgulayan vatandaş, teröristlerin operasyonun ardından Akseki'ye inip yangın çıkardığını söyledi.  Yangının Yörüklerin CHP'li Muhittin Böcek'e oy vermesi sebebiyle çıkartılmış olabileceğini vurgulayan vatandaş, ''Yörükler Muhittin Böcek'e oy verdi diye cezalandırılıyor gibi bir his var'' ifadelerini kullandı.

Akseki'de bazı mahallelerde yangının kontrol altına alınabildiğini, bu mahallelerde yaşayan köylülerin avcılık yaparken kullandıkları silahlarla köy girişlerinde nöbet tuttuğunu açıklayan vatandaş, köylülerden bazılarının da dağa çıkarak teröristleri aramayı sürdürdüğünü belirtti.

Köyde kovanların ve obalardaki kulübelerin özellikle yakıldığını belirten vatandaş, ''Kundaklama olduğu apaçık, yaylaya ateş varmaz'' dedi. Yangının hızlı ilerlemesinin sebebinin çamlık kozalaklarının açma döneminde çıkması olduğunu ekleyen vatandaş, yangının yazın başından bu yana yaşanan en rüzgarlı günde bile isteye çıkarıldığını da ifade etti. 

Yardım Yapılması Gereken Köyler Var

Muhtarlıkların bağış toplamaya başladığını ve toplanan bağışlarla zarar gören kişilere yardım yapıldığını da dile getiren vatandaş, yerli halkın nerelere yardım yapması gerektiğini bildiğini ancak şehir dışından vatandaşların yönlendirilmesi gerektiğini ifade etti. 

Özellikle Salur köyü olmak üzere Gündoğmuş, Sülek, Karacalar, Hocalar, Çeltikçi, Kepez, Ulukapı, Çayyazı ve Avasun köylerinde durumun kötü olduğunu ve bu köylerin muhtarlıklarına yardım yapılması gerektiğini belirten vatandaş; A101 kapında, getir, Migros sanal market ve Yemeksepeti üzerinden yardımlar gerçekleştirilebileceğini vurguladı.

Salur köyünde yaşayan vatandaşların su ve yemek ihtiyacını bile karşılayamadığına dikkat çeken vatandaş, yardım çağrısında bulundu. 

Yardımlar Gelse Bile İhtiyaç Sahiplerine Ulaşmıyor

Bölgede yaşayan bir başka vatandaş ise afet bölgesine yardım gönderildiğini ancak yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılamadığını aktardı. Gelen yardımların  anadolu lisesinin pansiyonunda bekletildiğini belirten vatandaş, afet koordinatörlerine ulaşılamadığını ve yardımların gerekli yerlere gönderilemediğini kaydetti. 

Soğuk hava depolarının yetersiz olması sebebiyle gelen yardımların da kısa süre içerisinde kullanılamaz hale geleceğini ekleyen vatandaş, yardım etmek isteyen ve durumu el veren kişilerin bu yardımları araçlarla yapmasının daha iyi olabileceğini belirtti.

Yangın için güvenli bağış:

 

antalya manavgat akseki orman yangını terörist pkk kim çıkardı 1 ölü neresi yangı köylü nöbet silah